Actualitate

Cetățenii RM decorați, dar plecate peste hotare, vor primi indemnizații de la stat

Documentul prevede că persoanele decorate cu „Ordinul Republicii”, Ordinul „Ștefan cel Mare” și cu distincții de stat ale fostei URSS, echivalente cu distincțiile de stat ale Republicii Moldova, beneficiari de pensie sau alocație socială de stat (inclusiv în alte state), vor dispune de dreptul la alocație lunară nominală, acordată pentru persoanele cu merite deosebite față de stat, indiferent de faptul dacă au sau nu domiciliul în Republica Moldova, transmite realitatea.md.

Scopul proiectului constă în sporirea protecției sociale a persoanelor decorate cu distincții de stat, stabilite cu traiul permanent peste hotarele Republicii Moldova, se menționează în nota informativă. Persoanele decorate cu aceste ordine vor beneficia lunar de 500 de lei, iar persoanele decorate cu alte ordine – 100 de lei lunar.

De aceeași alocație vor beneficia și persoanele decorate cu medalii sau titluri onorifice. Pentru implementarea prevederilor proiectului vor fi necesare, suplimentar, mijloace financiare în mărime de 73 800 de lei anual.

Proiectul de lege a fost susținut cu 75 de voturi ale deputaților și va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *