Rețetă dietetică: Chiftele din cartofi fierți la cuptor
Ingrediente:
1 kilogram de cartofi albi
1 ceapă albă
30 de grame de margarină
1 legătură de pătrunjel
sare, piper, cimbru, boia dulce, pudră de usturoi, după gust
Mod de preparare:
– Curăță cartofii de coajă și taie-i cuburi. Pune-i într-o oală umplută cu apă și adaugă un praf de sare. Fierbe cartofii aproximativ 30 de minute.
– Scurge cartofii de apă și zdrobește-i cu ustensila de piure. Adaugă margarina, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat și restul condimentelor. Amestecă bine compoziția până la omogenizarea ingredientelor.
– Formează bile din compoziția obținută și aplatizează-le ușor înainte să le pui pe o tavă întinsă, acoperită cu hârtie de copt.
– Introdu tava cu chiftele în cuptorul preîncălzit. Lasă la copt timp de 15-20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
– Servește chiftelele de post din cartofi fierți cu sos de roșii sau simple, ca atare. Sunt delicioase, sățioase, sănătoase și ușor de digerat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!