Rețetă dietetică: Chiftele din cartofi fierți la cuptor
Ingrediente:
1 kilogram de cartofi albi
1 ceapă albă
30 de grame de margarină
1 legătură de pătrunjel
sare, piper, cimbru, boia dulce, pudră de usturoi, după gust
Mod de preparare:
– Curăță cartofii de coajă și taie-i cuburi. Pune-i într-o oală umplută cu apă și adaugă un praf de sare. Fierbe cartofii aproximativ 30 de minute.
– Scurge cartofii de apă și zdrobește-i cu ustensila de piure. Adaugă margarina, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat și restul condimentelor. Amestecă bine compoziția până la omogenizarea ingredientelor.
– Formează bile din compoziția obținută și aplatizează-le ușor înainte să le pui pe o tavă întinsă, acoperită cu hârtie de copt.
– Introdu tava cu chiftele în cuptorul preîncălzit. Lasă la copt timp de 15-20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
– Servește chiftelele de post din cartofi fierți cu sos de roșii sau simple, ca atare. Sunt delicioase, sățioase, sănătoase și ușor de digerat.
Poftă bună!