Politică

China se pregătește de luptă în zona operațională: trupele desfășurate sunt pregătite pentru acțiune permanentă

La finalul exerciţiilor militare efectuate în jurul Taiwanului, Armata Chinei a anunţat, luni, că trupele desfășurate în zona operațională sunt pregătite de luptă.

„Trupele desfășurate în zona operațională sunt pregătite de luptă permanent pentru a zdrobi cu determinare orice formă a independenței Taiwanului și tentativele de interferențe externe”, a anunțat armata chineză la finalul exercițiilor militare.

China a efectuat noi exerciții aeriene și navale de amploare în jurul Taiwanului ca reacție la întâlnirea pe care președintele taiwanez, Tsai Ing-Wen, a avut-o în Statele Unite cu președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy.

„China vrea să folosească orice interacțiune diplomatică între SUA și Taiwan ca pretext pentru antrenarea forțelor militare”, a notat Kuo Yu-Jen, directorul Institutului pentru Politici de Cercetare privind Taiwanul și expert în studii pentru apărare.

Ministerul taiwanez al Apărării a anunțat că, în ultimele trei zile, 12 nave militare chineze și 91 de avioane militare au efectuat manevre în jurul Taiwanului.

„Nu vom relaxa deloc eforturile” de intensificare a capacităților de luptă, a anunțat Administrația de la Taipei, precizând că monitorizează forțele balistice chineze și deplasările portavionului Shandong.

Pe fondul tensiunilor, Forțele Navale americane au anunțat, conform agenției Reuters, trimiterea distrugătorului USS Milius pentru efectuarea de „operațiuni normale” privind libertatea de navigație în apropierea unei insule artificiale chineze din Marea Chinei de Sud.

UE exprimă preocupări privind manevrele militare chineze în jurul Taiwanului

Uniunea Europeană a exprimat preocupări, luni, în legătură cu exerciţiile militare chineze efectuate în jurul Taiwanului, avertizând că schimbarea statutului insulei prin utilizarea forţei ar avea implicaţii globale enorme.

„Suntem preocupaţi de intensificarea activităţilor militare” ale armatei chineze în Strâmtoarea Taiwan şi în jurul Taiwanului, „prin efectuarea de incursiuni în Zona de identificare aeriană taiwaneză şi prin traversarea liniei mediene”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Nabila Massrali, potrivit agenţiei Reuters.

„Statutul Taiwanului nu trebuie modificat unilateral sau cu forţa. Orice fel de instabilitate în Strâmtoarea Taiwan ca rezultat al escaladării crizei, accidental sau prin utilizarea forţei ar avea implicaţii economice şi de securitate enorme pe plan regional şi global”, a subliniat oficialul citat.

„Este esenţial să fie aplicată o atitudine de reţinere. Tensiunile trebuie depăşite prin dialog consistent şi deschis. Uniunea Europeană şi statele membre vor continua să susţină eforturile în sensul menţinerii păcii şi stabilităţii în regiune”, a subliniat Nabila Massrali.

China a efectuat noi exerciţii aeriene şi navale de amploare în jurul Taiwanului ca reacţie la întâlnirea pe care preşedintele taiwanez, Tsai Ing-Wen, a avut-o în Statele Unite cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy. Ministerul taiwanez al Apărării a anunţat că, în ultimele trei zile, 12 nave militare chineze şi 91 de avioane militare au efectuat manevre în jurul Taiwanului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *