Actualitate

Chișinăul cere separatiștilor din Tiraspolul să înlăture posturile ilegale din zona de securitate

Autoritățile de la Chișinău insistă ca Tiraspolul să scoată posturile ilegale din zona de securitate. În opinia părții moldovenești, posturile au fost amplasate ilegal de către structurile de putere transnistrene.

“Aceste acțiuni provocatoare din partea Tiraspolului, precum și lipsa de dorință a reprezentanților transnistreni de a îndeplini actele de bază ale misiunii de menținere a păcii pe Nistru, au dus la un blocaj prelungit în activitatea Comisiei mixte de control”, a precizat Biroul pentru reintegrare într-o declarație.

Delegația moldovenească și-a reiterat poziția privind necesitatea retragerii necondiționate a posturilor din zona de responsabilitate a Forței comune de menținere a păcii.

“În legătură cu abordările distructive și retorica din ce în ce mai manipulatoare a oponenților de la Tiraspol, diseminate în ultimul timp în mass-media și pe platforma Comisiei Comune de Control, delegația moldovenească (…) a solicitat stoparea încercărilor de politizare a activității Comisiei și de implicare a acesteia în acțiuni abuzive, care subminează încrederea între participanții la CCM și împiedică instaurarea stabilității în Zona de Securitate”, a adăugat Biroul.

La 8 septembrie 2022, după o pauză planificată, Comisia comună de control și-a reluat reuniunile în orașul Bender. În cadrul reuniunii nu s-a ajuns la un consens, iar discuțiile vor continua săptămâna viitoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Nu numai din zona de securitate, ci absolut toate posturile vamale ilegale sa fie deinstalate.
    Aceasta sa fie CONDITIA Chisinaului, in caz contrar sa fie retrasa stampila pentru export.
    Daca guvernarea nu anuleaza de urgenta scutirea de taxe a separatistilor, atunci inseamna ca a preluat schemele corupte de la guvernarea precedenta.
    A venit timpul ca guvrnarea sa demonstreze carui stat slujeste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *