Actualitate

Chișinăul RUSIFICĂ Găgăguzia / În timp ce politicienii spun povești despre aderarea la UE. Elevii din Găgăuzia învață la școală în limba… rusă

Într-un mesaj rostit în limba găgăuză, cu scurte intervenții în limba rusă, la deschiderea Gagauz Şarap Yortusu-2022 [Ziua vinului], sărbătorită duminică 6 noiembrie la Comrat, președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov a evocat importanța limbii ruse în autonomie și a relațiilor cu „prietenii noștri din Federația Rusă”

Dmitri Konstantinov a accentuat în limba rusă că de-a lungul anilor găgăuzii au avut relații foarte bune cu Federația Rusă.

„Noi știm perfect ce atitudine a avut și are față de noi Federația Rusă”, a declarat Konstantinov.

Spicherul găgăuz a mai spus că „unele cupluri [din autonomie] sunt de naționalitate găgăuză-rusă.”

Konstantinov a mai spus că în majoritatea școlilor din Găgăuzia instruirea se face acum în limba rusă, iar în Federația Rusă sunt unele sate populate în mare parte de găgăuzi.

Printre invitații de onoare ai sărbătorii de la Comrat, care au adresat felicitări alături de oficialii găgăuzi locuitorilor autonomiei, s-au numărat ambasadorul american Kent Logsdon, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea și șefa Oficiului Național al Viei și Vinului, Elizaveta Breahnă.

europalibera

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Foarte frumos, e bine pentru noi, romanii, sa stim exact unde ni se duc banii: in buzunarele acestor limbrici rusnacoizi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *