Actualitate

Cioloş: În România totul este sub control. Nu există victime cetăţeni români la Bruxelles

"Doresc să-mi exprim întreagă compansiune şi condoleanţe pentru victimele atentatelor de la bruxelles de astăzi de dimineaţă şi să transmit toată susţinerea din partea Guvernului României pentru autorităţile belgiene prin încercarea prin care trec. Îmi exprim toată speranţa pentru solidaritate din partea întregii UE pentru perioada dificilă prin care trece Belgia şi prin care trecem", a spus premierul adăugând că Autorităţile române au luat toate măsurile pentru a asigura protecţia cetăţenilor români care trăiesc în Belgia.

"Am discutat cu ambasadorul de la Bruxelles, acolo ambasada este mobilizată să dea ajutor românilor care au nevoie. Nu există victime cetăţeni români nici la aeroport şi nici în staţia de metrou, românii sau cetăţenii români care erau în misiune la Bruxelles în diferite vizite de lucru sunt în momentul de faţă la reprezentanta permanentă, sunt în siguranţă", a afirmat Cioloş.

Şeful Guvernului a precizat că autorităţile române au creat o celulă de criză: "MAE a mobilizat deja la ambasada noastră la Bruxelles celulă de crize, precum şi numere de telefon pentru oricine are nevoie de informaţii oferite de autorităţile române. Avem deja o echipa la aeroportul din Amsterdam unde a fost deviată cursa Tarom de dimineaţă. Avem echipa consulară. Din informaţiile pe care el avem, cursa Tarom își luase deja zborul înainte de producerea atentatelor.

"Am avut o discuţie cu şeful Serviciului Român de Informaţie şi cu domnul Tobă, în România totul este sub control şi nu există riscuri pentru România. În schimb, am cerut domnului Tobă şi domnului ambasador Tinca să transmită Belgiei disponibilitatea noastră pentru ajutor. Împreună cu domnul Iohannis am avut o discuţie prin care să ajutăm românii şi autorităţile belgiene în cazul în care vor consideră că este nevoie. Facem toate demersurile ncesare pentru a ne asigura protecţia cetăţenilor români" a mai declarat premierul României.

Reamintim că, în această dimineață, 22 martie, în Bruxelles au avut loc șapte explozii. Bilanţul oficial este în acest moment de 26 de morţi şi 136 de răniţi , după ce ministrul belgian al sănătăţii a spus că 11 persoane au fost ucise şi 81 rănite în exploziile din aeroport iar operatotul metroului a transmis că la Maelbeek au murit 15 şi au fost rănite 55.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *