Clonarea mamuților lânoși, tot mai aproape de realizare
Această expediţie a reunit experţi din Rusia, Coreea de Sud, SUA, Canada, Suedia şi Marea Britanie.
Semion Grigoriev, directorul Muzeului mamuţilor de pe lângă universitatea amintită, a declarat, într-o conferinţă de presă, că experţii au găsit un material bogat de cercetare, între care fragmente de ţesut moale şi gras, eşantioane de blană şi măduvă osoasă ale mamuţilor într-un loc unic, la o adâncime de peste 100 de metri.
De descoperire s-a interesat deja controversatul profesor sud-coreean Hwang Woo-Suk, şeful fundaţiei Sooam Biotech. Potrivit acestuia, celulele pot fi folosite pentru clonarea unui mamut.
Rezultatele expediţiei vor fi publicate în curând în reviste ştiinţifice de prestigiu, iar un material video detaliat va fi difuzat anul viitor de National Geographic.
Primele încercări de a readuce la viaţă un mamut au fost întreprinse în anii 1990, dar toate s-au încheiat în mod lamentabil. Anul trecut o intenţie similară a fost exprimată de profesorul Akira Iritani de la Universitatea din Kyoto. Pentru a clona mamutul, el spunea că va înlocui ADN-ul dintr-un ovul de elefant cu ADN-ul care va fi extras din rămăşiţele unui mamut. Astfel va rezulta un embrion de mamut, care se va dezvolta în uterul unei femele elefant. La aceeaşi metodă de clonare intenţionează să recurgă şi profesorul sud-coreean.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!