Cremă-desert aerată, gata în doar 5 minute: gingașă, cremoasă și foarte ușoară! O puteți consuma, chiar dacă sunteți la dietă

Ingrediente:
1.5 pahare de lapte
3 gălbenușuri de ou
4 linguri de apă
1 lingură de gelatină
300 ml de smântână cu conținut scăzut de grăsimi (iaurt natural)
1 linguriță de extract de vanilie
zahăr după gust
Mod de preparare
Frecați gălbenușurile cu zahăr și puneți amestecul la foc mic. Turnați laptele într-un flux subțire și încălziți masa timp de 10 minute, amestecând continuu. Nu aduceți la fierbere! Luați masa de pe foc.
Bateți smântâna sau iaurtul cu extractul de vanilie.
Dizolvați gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Turnați gelatina în masa de lapte, amestecați și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
Adăugați smântâna bătută, amestecați bine încă o dată și turnați crema obținută în forme. Dați desertul la frigider ca să se întărească. Toți vor fi încântați de acest desert vaporos.