DIVERSE

Cum au distrus arbitrii de la JO viața unui sportiv

În realitate însă, la Londra, decizii jenante au ruinat munca de patru ani şi vieţile unor sportivi. Unul dintre ei, vânzător de sandvișuri la el acasă, era neînvins de doi ani şi venise la JO, în speranţa că o medalie îl va scăpa de sărăcie. Visul său a fost năruit în câteva secunde.

Saied Abdvali (22 de ani) e un luptător iranian, la greco-roman, categoria 66 de kilograme. De doi ani, Abdvali nu pierduse niciun meci. Aşa ajunsese campion al Asiei (2010) şi campionul lumii (2011). La Londra, visa să fie campion olimpic şi era cotat cu prima şansă la aur de casele de pariuri.

În sferturi, Abdvali a dat de deţinătorul titlului olimpic la categoria 66 de kilograme, Steeve Guenot. Ştia că, dacă va trece de francez, are o mână pusă pe medalia de aur. Ceea ce nu ştia era că trebuia să-l învingă şi pe Guenot, dar şi pe arbitrii confruntării.

Abdvali s-a luptat ca un leu, însă o serie de decizii jenante l-au doborât. „Furtul" s-a văzut pe faţă, atunci când, în repriza a doua, Abdvali a primit două puncte, care ar fi dus meciul în a treia repriză, însă la contestaţia antrenorului francez, punctele i-au fost luate iranianului, iar Guenot a fost declarat învingător!

Văzându-şi munca de patru ani distrusă de interese şi de jocurile de culise, Abdvali a cedat chiar în sală. Bărbatul de 22 de ani a plâns în hohote, în timp ce spectatorii au fluierat copios decizia arbitrilor. Chiar sportivul francez, eliminat, ulterior, în semifinale, a recunoscut într-un interviu că victoria sa în faţa lui Abdvali n-ar fi fost posibilă fără ajutorul arbitrilor!

Presa iraniană a tratat pe larg subiectul şi a publicat amânunte şocante despre viaţa lui Saeed Abdvali.

Acesta e atât de sărac încât îşi câştigă existenţa vânzând sandvișuri pe marginea străzii! El spera să ajungă la o viaţa mai bună, cucerind medalia de aur la Londra şi primind cele 200 de monezi de aur cu care sunt răsplătiţi campionii olimpici în Iran.

Acum, după ce această şansă i-a fost răpită de hoţia unor arbitri, se fac presiuni ca, totuşi, guvernul iranian să-i dea recompensă de campion olimpic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *