Culinar.md

Cum se face cel mai bun pilaf: trei secrete pentru a pregăti corect această rețetă orientală

Pilaful nu se pregătește atât de ușor pe cât ai crede. Nu toate gospodinele pot face un pilaf, în care orezul să fie fiert în abur, sfărâmicios și foarte gustos.

Bucătarii cu experiență au împărtășit secretele pentru un pilaf perfect, secrete de care ar trebui să ții cont. Dacă încalci tehnologia de gătit, pilaful se va transforma într-un terci de orez cu carne.

În varianta clasică, pilaful este o mâncare consistentă, cu diferite arome. Pentru a crește șansele de succes, folosește aceste trucuri culinare.

În pilaf poți folosi carne de porc, pui sau vită. Cu toate acestea, pentru a face un pilaf tradițional, cel mai bine ar fi să folosești carne de miel. Pilaful va fi parfumat și mai suculent.

Carnea se taie bucăți și se prăjește bine. Se adaugă, apoi, legumele tocate: ceapa și morcovii. După ce legume s-au înmuiat, adaugă orezul și fierbe pilaful la foc mic.

O greșeală frecventă este orezul. Alege orez cu bobul lung, care este ferm. O regulă importantă este să speli bine orezul, pentru a elimina tot amidonul. Înainte de a trimite orezul în oala cu carne și legume, trebuie să-l clătești bine.

Mai mult, poți turna apă clocotită peste orez. Peste cinci minute, scurge apa și pune orezul în oala cu carne și legume.

Legumele pe care le vei pune în pilaf nu trebuie date prin răzătoare. Cel mai bine este să tăi morcovii în felii mari, iar ceapa – în jumătăți de rondele. 

Câtă apă este necesară pentru 1 pahar de orez și cum să-l gătești, află din acest articol.

Pentru a găti orezul perfect, trebuie să-l clătiți în apă rece. Acest lucru va spăla tot amidonul de pe boabe. Cel mai bine este să clătiți orezul de 5 ori până când apa devine limpede. În mod ideal puteți folosi o sită pentru acest proces.

Se crede că la o măsură de orez trebuie să se folosească două măsuri de apă, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Trebuie să aveți în vedere tipul de orez și instrucțiunile de pe ambalaj. 

Orezul se fierbe într-o oală cu fundul gros. Tehnologia este simplă: puneți apa la fiert cu sare, apoi se adaugă orezul și se amestecă. Când apa începe să fiarbă, reduceți focul la minim și acoperiți oala cu un capac. În timpul procesului de gătire, nu ridicați capacul și nu amestecați orezul.

Vorbind despre cât de mult să gătiți orez, este important să luați în considerare aspectul său:

orezul alb – 20 de minute;

orezul brun  – 40 de minute;

orezul sălbatic – 40-60 de minute.

La final, când orezul este gata, se oprește focul. Orezul se lasă să stea în oală încă 10-15 minute. Dacă a rămas apă în tigaie, atunci o puteți scurge sau acoperi tigaia cu un prosop uscat, care va absorbi umezeala rămasă.

Dacă sunteți interesat de cum să gătiți orez într-o tigaie, este important să folosiți una cu laturi înalte, iar diametrul acesteia ar trebui să fie de 24 cm. Tehnologia de gătit este aceeași, dar boabele de orez trebuie mai întâi prăjite în ulei vegetal timp de 1-2 minute. Apoi adăugați apă și gătiți-l ca și în cazul unei cratițe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *