Actualitate

Cumnatul lui Dodon, care a încercat să înghită o recipisă, va mai sta încă 20 de zile în Penitenciarul 13

Cumnatul lui Igor Dodon, care a încercat să înghită o recipisă, din care reiese că Dodon este beneficiar al bazei de odihnă de la Sadova, va mai sta încă 20 de zile de arest în Penitenciarul 13. Această decizie a fost luată astăzi, 19 august, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. 

Informația a fost confirmată pentru TV8.md de procurora Mariana Cherpec.

Vă amintim că la 24 mai, Merineanu a fost reținut pentru că mânca o recipisă din care reiese că Dodon este beneficiar al bazei de odihnă de la Sadova. În document ar fi fost menționată suma de 700 de mii de euro. 

Amintim că la Igor Dodon pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar una dintre ele „a încercat să distrugă probe prin înghițire”. 

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. După care acesta a fost plasat în Penitenciarul nr. 13.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *