Economie

Curtea de apel economică implicată într-un nou scandal de 5 milioane $. “Atac” asupra Moldovagaz ?

Astfel, Curtea de Apel Economică a dispus încasarea de la Moldovagaz a banilor în beneficiul companiei şi atragerea acesteia la răspundere subsidiară.

Potrivit unui comunicat de presă, la 23 februarie 2012, au fost validate creanţele companiei americane „Fera Management LLC” faţă de SRL „Completgaz” în proces de insolvabilitate. SRL „Completgaz” este întreprinderea SA „Moldovagaz” care se află în proces de insolvabilitate.

Doina Deliu, purtător de cuvânt Moldovagaz spune că nu se cunoştea de aceste datorii: "Întreprinderea noastră se află in proces de insolvabilitate din 2008, dar până ieri, nu s-a aflat că ar avea un creditor înregistrat în SUA. Este straniu că au fost validate creanţele în şedinţa din 1 martie. Decizia Curţii de Apel Economice a fost expusă verbal în aceeaşi zi, dar am primit-o în scris ieri. Ni s-a impus executarea Încheierii judecătoreşti respective".

"Nu este vorba de un atac raider. Mai multe companii au anumite datorii. Nu exclud că sunt lacune în gestiunea întreprinderii. La bază stau anumite contracte care crează premise ca cineva să dorească să le obţină. Cred că Moldovagaz va urma procedurile legale pentru a-şi apăra drepturile. Avem o avalanşă de încercări de recuperare de datorii. Se pare ca cineva observă aceste companii mari care au anumite episoade dificile, dubioase", a menţionat Roman Chircă, expert economic.

Vitalie Rapcea, expert economic este de părere că, persoane din interiorul "Moldovagaz" au ştiut despre aceste datorii, iar acest atac ar fi fost făcut cu participarea lor.

S.A. „Moldovagaz” a depus azi dimineaţă cerere de recurs la Curtea Supremă de Justiţie asupra Încheierii Curţii de Apel Economică în vederea neadmiterii încasării forţate a sumelor băneşti de pe conturile sale. În acelaşi timp a anunţat şi a solicitat intervenţia de urgenţă a organelor puterii centrale de stat şi organelor de drept ale Republicii Moldova în vederea apărării securităţii energetice a statului.
 
Via Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *