CSI / Rusia

Daria Trepova, pusă sub acuzare pentru uciderea bloggerului miliatr rus Vladlen Tatarski, rămâne în arest

Femeia considerată principalul suspect în cazul exploziei în care a fost ucis celebrul blogger militar rus Vladlen Tatarski, rămâne în arest, după ce un tribunal din Moscova i-a respins luni, 24 aprilie, solicitarea de a fi eliberată pe cauțiune, conform Reuters.

Un tribunal din Moscova a respins luni apelul făcut de Trepova împotriva deciziei de arestare până cel puțin pe 2 iunie.

Trepova a declarat în instanță că regretă ceea ce s-a întâmplat și că vrea însănătoșirea grabnică a celorlalte victime, scrie Reuters. Alte 40 de persoane au fost rănite în explozia în care a murit bloggerul rus.

Vă amintim că Vladlen Tatarski, care a susţinut cu fermitate invazia rusă în Ucraina, a fost ucis duminică, 2 aprilie într-o cafenea din Sankt Petersburg, după declanşarea unui dispozitiv exploziv ascuns într-o statuetă de ipsos oferită bloggerului militar de una dintre participantele la evenimentul la care Tatarski, care cerea „anihilarea totală a Ucrainei”, intenţiona să vorbească despre experienţele sale ca reporter de război pe frontul din estul Ucrainei.

De asemenea, în explozie au fost rănite aproximativ 30 de persoane.

Forţele de securitate ruse au arestat-o pe Daria Trepova, identificată ca fiind persoana care ar fi înmânat statueta respectivă.

Trepova fusese deja vizată de autorităţi în februarie 2022, când a fost condamnată la zece zile de arest administrativ pentru un miting neautorizat împotriva campaniei militare ruse din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *