Social

De astăzi, vameșii moldoveni și ucraineni efectuează control comun la un punct feroviar de trecere a frontierei

Începând de astăzi, vameșii din Republica Moldova și cei din Ucraina efectuează control comun la un punct feroviar de trecere a frontierei. Este vorba despre punctul de trecere pentru trafic feroviar Basarabeasca-Serpniovo-1, a anunțat Serviciul Vamal al Ucrainei, citat de RBC-Ukraine și Deschide.md.

”Pentru prima dată, toate autoritățile de control din ambele state au efectuat procedurile de control într-un singur loc – la punctul menționat de pe partea moldovenească. Vagoanele de sare care tranzitează Republica Moldova au fost înregistrate în regim de import pe teritoriul Ucrainei”, se arată în comunicat.

Astfel, potrivit vameșilor, o astfel de practică internațională în punctul de trecere feroviar de frontieră de pe granița ucraineană este utilizată pentru prima dată. De asemenea, acestă experiență poate fi utilizată și la frontiera Ucrainei cu țările UE.

”Până în prezent, vameșii și polițiștii de frontieră ucraineni au efectuat proceduri de control împreună cu colegii lor vecini doar în unele puncte de trecere rutiere la frontiera cu Polonia”, au spus vameșii.

Vă amintim că, pe 22 martie, șefii de instituții vamale și de frontieră a Republcii Moldova și a Ucrainei au semnat Protocolul privind organizarea controlului în comun la punctul de trecere pentru trafic feroviar Basarabeasca-Serpniovo-1.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *