Război

De ce a distrus Rusia o dronă americană deasupra Mării Negre – Observator militar (VIDEO)

Un Su-27 rusesc deasupra Mării Negre a efectuat în ziua precedentă o provocare cu o dronă MQ-9 Reaper a Forțelor Aeriene ale SUA, care este proiectată pentru recunoaștere, supraveghere și recunoaștere în spațiul aerian internațional. Se va răspunde la provocarea făcută de aviatori aparținând aripei de aviație a Flotei rusești din Marea Neagră. Timpul va arăta ce fel de răspuns va fi, dar este evident că o astfel de acțiune nu va rămâne fără răspuns. Este posibil ca răspunsul să fie într-o anumită măsură asimetric. Această opinie a fost exprimată astăzi, 15 martie, în cadrul emisiunii postului de televiziune FREEDOM de către observatorul militar, fostul purtător de cuvânt al Forțelor Armate ale Ucrainei, Vladislav Seleznev.

“Evident, acest lucru a fost făcut pentru a orbi cât mai mult posibil comunitatea de informații atât a SUA, cât și a Ucrainei. Pentru că ei nu erau în stare de nimic. Este evident că prezența în apele Mării Negre a mai multor portavioane de rachete maritime din clasa “Kalibr”, acestea fiind navele Flotei Mării Negre a Federației Ruse, poate duce la lansări reale chiar a acestor rachete din clasa “Kalibr”. Și pentru a ascunde cât mai mult posibil tocmai acest fapt, astfel încât sistemul ucrainean de apărare aeriană să nu aibă timp suficient pentru a reacționa în consecință, o dronă de nivel strategic, o dronă care se află în serviciul comandamentului european al SUA, a fost distrusă tocmai în acest scop și, prin urmare, acesta este un precedent grav”, a spus el.

Corespondentul de război a spus că a fost o tactică vicleană, nu un războinic.

“Va exista vreo reacție serioasă din partea partenerilor noștri americani, vedem că a existat un demers pe cale diplomatică, iar în ceea ce privește demersul pe cale militară, cred că vom ști astăzi, din rezultatele celui de-al 10-lea Ramstein, la ce rezultate va duce. Evident, este puțin probabil ca armata americană să se angajeze într-o confruntare armată directă cu Rusia lui Putin din cauza unei drone distruse. Dar un astfel de incident deasupra Mării Negre ar putea duce la anumite acțiuni menite să consolideze potențialul militar al Forțelor de Apărare ucrainene”, a declarat Seleznev.

El a răspuns, de asemenea, la o întrebare potrivit căreia ar fi putut fi un răspuns la survolul unui bombardier american B-52 în apropiere de regiunea Kaliningrad alaltăieri.

“Războiul actual este, printre altele, un război al simbolurilor. Mi se pare că tocmai aceste zboruri de antrenament ale B-52 arată absolut clar țărilor necinstite – nu trebuie să se teamă de ele. Țările necinstite ridică miza, sunt pregătite să meargă până la capăt – țările NATO sunt, de asemenea, pregătite să meargă până la capăt. Și este clar că statele necinstite nu au nicio șansă de a supraviețui unei confruntări armate directe. Acțiunile, nu doar declarațiile oficialilor europeni și NATO, ci și acțiunile practice – exerciții pe scară largă, disponibilitatea de a contracara orice provocări din partea țărilor necinstite, vorbesc absolut despre acest lucru. Și aceasta este o abordare rațională”, consideră Seleznev.

Potrivit corespondentului de război, avioanele care au efectuat provocarea din Marea Neagră au decolat de pe teritoriul Crimeii ocupate temporar – din Belbek.

Sursa Freedom

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ce sa faci ?Cand rusnacul este prost si musca din momeala !
    Nici nu stie ce-o sa fie !
    O sa fie o nebumie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *