CSI / Rusia

Decizie de forță anunțată de Șoigu: Apărarea antiaeriană a Moscovei va fi modernizată

Miercuri, ministrul apărării rus, Serghei Șoigu, a anunțat că prevede în anul 2023 modernizarea apărării antiaeriene a capitalei Moscova, în contextul în care atacurile ucrainene cu drone vizând teritoriul rusesc se înmulţesc, transmite AFP. Potrivit acestuia, două noi unităţi ale apărării antiaeriene vor fi formate şi dotate cu sisteme de rachete sol-aer de nouă generaţie S-350, potrivit Stiripesurse.

”Paralel, vom finaliza construirea a 621 de infrastructuri militare pentru necesităţile forţelor aeriene”, a adăugat ministrul rus.

Menționăm că capitala Rusiei nu a fost atinsă niciodată direct de atacuri de la începutul războiului în Ucraina. Dar în luna februarie, un aparat fără pilot ucrainean s-a prăbuşit la 100 km de Moscova, fără să facă pagube.

De asemenea, vă amintim că în luna ianuarie, la Moscova, pe reţele de socializare au fost arătate instalate sisteme Panţîr S -1, destinate să intercepteze în special rachete de croazieră şi balistice.

Ulterior, atacurile cu drone s-au înmulţit în ultimele luni pe teritoriul rus şi în Crimeea anexată, iar mai multe baze aeriene ruseşti – unele la sute de kilometri de front – chiar au fost lovite.

Miercuri, 22 martie, marina rusă a afirmat că ar fi ”respins” un atac cu drone, care nu a făcut victime, asupra portului Sevastopol, în Crimeea, bază a Flotei ruse din Marea Neagră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *