Social

Declarația privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, publicată în Monitorul Oficial

Vineri, 10 martie, declarația, adoptată de Parlamentul de la Chișinău, cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, a fost în Monitorul Oficial, comunică Moldpres.

Astfel, în document aleșii poporului au constatat că Rusia, din februarie 2014, poartă un război de agresiune ilegal, neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei, amplificat la 24 februarie 2022 printr-o invazie la scară largă.

Potrivit documentului, acest act de agresiune reprezintă crime de război și o încălcare flagrantă și gravă a principiilor dreptului internațional și a angajamentelor internaționale asumate de Rusia.

De asemenea, Parlamentarii de la Chișinău au solicitat Rusiei să înceteze imediat activitățile militare în Ucraina și să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare de pe întreg teritoriul recunoscut la nivel internațional al Ucrainei.

„În același timp, autoritățile Republicii Moldova susțin eforturile comunității statelor democratice de a institui un tribunal special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei, stabilirea răspunderii pentru crime de război și pentru toate încălcările dreptului internațional umanitar comise de Federația Rusă și acoliții săi în Ucraina”, se menționează în declarație.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *