Social

Dedesubturile presupusului atac terorist regizat de SBU la Tiraspol: „Rușii și cu Krasnoselski vor să ducă cazul la ONU, să se plângă, să se victimizeze și să arate că cetățenii ruși sunt în pericol. O făcătură”

Presupusul atac terorist de la Tiraspol, precum și intenția Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) de a-l asasina pe separatistul Vadim Krasnoselski, ar fi o făcătură ordinară a rușilor, consideră comentatorul politic de la București, Cristian Hrițuc.

„Rușii au mai făcut o înscenare împreună cu transnistrenii. Au „produs” în laboratoare un „atentator”, i-au făcut o declarație, l-au pus să o recite, l-au filmat și au aruncat tot în spațiul public. Au încercat să acrediteze ideea că serviciile ucrainene au pregătit un atentat ce a fost dejucat de forțele transnistrene. Ținta presupusului atac: liderul separatist, Vadim Krasnoselski. Bineînțeles, în tot scenariul ăsta cu „atentatul” a intrat și Igor Dodon, care a încercat să acrediteze ideea că totul este real și s-a apucat să dea declarații și să spună că R. Moldova trebuie să evite conflictul”, menționează Hrițuc într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, fostul președinte prorus a încercat, pe de o parte, să speculeze frica oamenilor și să arate că instituțiile din Republica Moldova nu sunt pregătite, iar pe partea cealaltă să arate rușilor că este un soldat disciplinat și execută totul instant.

„Un scenariu prost realizat, dar când ai actori proști și scenariul iese străveziu. Diseară televiziunea transnistreană o să prezinte „filmul”, o să iasă marele lider să țină o cuvântare. Probabil, rușii și cu Krasnoselski vor să ducă cazul la ONU, să se plângă, să se victimizeze și să arate că cetățenii ruși sunt în pericol. O făcătură ca și celelalte din săptămânile trecute. O făcătură așa cum a fost și cu materialul exploziv detonat anul trecut în Tiraspol. Același joc, ușor predictibil, ușor de dejucat”, a adăugat Hrițuc.

Menționăm că așa-zisul minister al securității de la Tiraspol a anunțat în dimineața zilei de joi, 9 martie că Vadim Krasnoselski și alți pretinși conducători din stânga Nistrului urmau să fie lichidați în urma „unei acțiuni teroriste” puse la cale de către Serviciul de Securitate al Ucrainei. Potrivit autorităților separatiste de la Tiraspol, planul prevedea o pretinsă aruncare în aer un automobil „Land Rover”, în care erau 8 kg de explozibil, dar și piulițe pentru a spori efectul exploziei.

De partea cealalată, SBU a respins acuzațiile lansate astăzi de regimul separatist de la Tiraspol, potrivit cărora Kievul ar fi intenționat să comită un atac terorist în stânga Nistrului, care ar fi inclus și asasinarea lui Vadim Krasnoselski.

„Orice declarații făcute de reprezentanții așa-zisului „minister al securității” al falsei „republici moldovenești nistrene” cu privire la pregătirea de către SBU a unui atac terorist ar trebui considerate exclusiv ca o provocare orchestrată de Kremlin”.

Sursa: Ziarul Național.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Se zice ca astia au fost la ghicitoare,la Mama Omida ,sa le prezica viitorul si dupa ce l-au aflat si l-au publicat in presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *