Actualitate

Deputat: Guvernarea PDM+PSRM sabotează Acordul de Asociere RM-UE

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, se arată îngrijorat de proiectul de rectificare a Bugetului de stat care ar urma să fie prezentat în această săptămână în Parlament. Potrivit deputatului, există mai multe întrebări vizavi de acest proiect, una din ele fiind legată de a treia tranșă din asistența macrofinanciară oferită de Uniunea Europeană.

Potrivit lui Slusari, cea de-a treia tranșă din asistența macrofinanciară oferită de UE nu se regăsește la partea veniturilor bugetului.

„Din scoarță în scoarță am analizat proiectul rectificării a bugetului de stat pentru 2020 și nota informativă aferentă. Am multe întrebări și fracțiunea va avea multiple amendamente. Prima întrebarea este de ce a treia tranșă din asistența macrofinanciară UE în valoarea de 40 de milioane de euro sau aproape 800 milioane de lei nu se propune pentru partea veniturilor bugetului? Acolo sunt granturi și credite cu rata mult mai mică decât creditul din Federația Rusă, la care unele condiții sunt foarte ambigue și dubioase”, comentează Slusari.

„Să înțeleg că guvernarea tacit sabotează realizarea Acordului de Asociere?”, întreabă Alexandru Slusari.

Amintim că, vineri, 17 aprilie, Guvernul a aprobat modificări la Legea bugetului pentru 2020 în contextul efectelor generate de pandemia COVID-19. Proiectele elaborate de Guvern prevăd alocări pentru sistemul național de sănătate și pentru cheltuielile sociale.

În condițiile noi deficitul bugetar de stat va constitui 15,975 miliarde lei, sau 7,52% din PIB.

cotidianul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *