Război

Diferența dintre echipamentele soldaților ruși pe care Putin le inspectează în fața camerelor de filmare și echipamentele pe care recruții le primesc în realitate

Un soldat rus recrutat într-un oraș din Caucaz și-a arătat pe rețelele de socializare „echipamentul” cu care el va merge pe frontul din Ucraina, evidențiind din nou diferența dintre ce au văzut rușii la televizor, cu ocazia vizitei pe care Vladimir Putin a făcut-o la un centru de recrutare lângă Moscova, unde toți soldații erau echipați ca la carte și realitatea cruntă cu care se confruntă aceștia. 

Recruții din orașul Stavropol, în sud-vestul Rusiei, nu sunt la fel de norocoși cum sunt camarazii lor pe care i-a vizitat președintele Vladimir Putin înainte de a pleca pe front, care erau echipați după ultimele standarde militare.

Un soldat mobilizat „mulțumește” administrației din Stavropol, în timp ce își filmează echipamentul primit pentru a pleca pe frontul din Ucraina. 

„Dragă administrație din Stavropol, mulțumim pentru aceste daruri călduroase pentru soldații mobilizați. Obiectul acesta se numește mască de paintball, e făcută din plastic. Ei se gândesc că o să umblăm ca-n Star Wars cu porcăria asta, care nu are niciun sens și niciun scop. Mulțumim pentru lenjeria de corp, pentru haina de ploaie, pentru căciula asta, care măcar e folositoare. Aici avem uniforma călduroasă de iarnă, deși cumva s-a dovedit că soldații și-au făcut singuri cumpărăturile. Un termos de un litru, un obiect folositor, o să ne ajute cu adevărat. Dar cel mai tare lucru pe care l-am primit sunt mănușile tactice pentru copii… nu mă-ncap, nu le vin niciunui soldat”, spune recrutul, filmând o pereche de mănuși care îi vin pe câteva degete. Filmarea a fost tradusă pe contul de Twitter Wartranslated.

În același timp, recrutul a mai arătat niște încălțări subțiri, total nepotrivite pentru a face față unei ierni friguroase, și continuă să mulțumească ironic administrației pentru echipamentele asigurate.

Într-o altă înregistrare desprinsă parcă din filmele de comedie, o femeie din Rusia încearcă să facă o colectă pentru a cumpăra camere termice pentru soldații de pe front care îngheață de frig, fără să știe la ce folosesc acestea, scrie publicația Nexta.

„Soldații noștri pur și simplu îngheață de frig, iar camerele termice sunt foarte scumpe, de la 50.000 la 100.000 de ruble. 10, 50, 100 de ruble vor ajuta să le țină de cald soldaților noștri”, este apelul ei pentru acțiunea de colectă.

Femeia pare să nu știe ce este o cameră termică (sau de termoviziune), un instrument optic care detectează căldura emanată de corpuri sau obiecte și care îi ajută pe militari să se orienteze și să se deplaseze pe timp de noapte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *