ActualitateExterne

‘Dimineața, jurnalist la Al Jazeera, seara, terorist în Hamas!’

Documentele recuperate de pe un laptop din nordul Gaza au arătat că Muhammed Wishah făcea parte din Hamas, potrivit IDF.

Jurnalistul Mohammed Wishah de la Al-Jazeera a avut o slujbă secundară de comandant în cadrul unităților de rachete antitanc ale Hamas până în 2022, au dezvăluit dovezile recuperate de către IDF, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al IDF pentru presa arabă, Avichay Adraee.

“Dimineața, un jurnalist la Al Jazeera, iar seara, un terorist în Hamas!”, a scris Adraee pe X.

“În timpul operațiunilor desfășurate de forțele noastre în urmă cu câteva săptămâni în interiorul uneia dintre taberele Hamas din nordul Fâșiei Gaza, a fost confiscat un laptop aparținând unei persoane pe nume Muhammed Samir Muhammed Wishah, născut în 1986 în Bureij, unde din documente reiese clar că Muhammed Wishah este un comandant important în unitățile de rachete antitanc din aripa militară a Hamas.”

La sfârșitul anului 2022, Wishah s-a transferat pentru a lucra în domeniul cercetării și dezvoltării în cadrul unităților aeriene ale Hamas, potrivit lui Adraee.

Fotografii îl arată pe Wishah implicat în activități teroriste

Fotografiile atașate de Adraee arată că Wishah a fost implicat în operațiuni în cadrul Hamas, inclusiv fotografii care îl arată pe Wishah antrenând membri Hamas și trăgând cu rachete antitanc.

“Cine știe câte detalii vom dezvălui despre prezența altor teroriști în uniforme de jurnaliști în viitorul apropiat?”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IDF.

Contul X în limba engleză al IDF a reacționat la aceste dezvăluiri, postând: “Hei @AlJazeera, credeam că jurnaliștii voștri ar trebui să ofere rapoarte imparțiale despre situații, nu să participe activ la crearea lor pe linia întâi ca teroriști Hamas”.

Luna trecută, purtătorul de cuvânt al IDF, R.-Adm. Daniel Hagari, a prezentat dovezi că doi jurnaliști uciși de IDF în Gaza erau de fapt membri ai Hamas și ai Jihadului Islamic Palestinian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *