Politică

Din puț în lac – Igor Dodon este slobod

Curtea Supremă de Justiția a decis astăzi ca Igor Dodon, sluga preaplecată a Kremlinului, acuzat de procurorii de la Chișinău (și) în „dosarul kuliok” să fie eliberat din arest la domiciliu și cel puțin timp de 2 luni să-și poată purta liber oasele prin Republica Moldova. Cel puțin și deocamdată.

Iar dacă Igor Nicolaevici (care în alt dosar penal este învinuit de trădare de țară) va solicita să plece, spre exemplu la Moscova la vreo ședință sau conferință, sigur va primi acceptul, ori noi trăim în Republica Moldova și „asta ne i-a tot timpul”.

Se pare că ne-am împotmolit pe subiectul reformei justiției, iar criza din sânul PAS (naturală de altfel, dar extrem de devreme apărută), generată inclusiv de scandalul scurgerilor de informație din canalul Telegram (procurorii trebuie să spună opiniei publice dacă acele convorbiri sunt autentice sau nu; ambasadele UE și SUA și-au făcut deja concluzii și nu au nevoie de ancheta procurorilor, ei așteaptă, dar și lor le poate crăpa răbdarea) va întârzia și mai mult așteptata reformă (având ca scop eficientizarea actului de justiție), iar găștile din justiție (gașcă în sensul negativ al cuvântului), se vor opune și mai febril schimbării.

În astfel de situații de criză, destul de uzuale, în state slăbuțe precum este Republica Moldova, urgent se schimbă metodele sau se schimbă oamenii, sau și una și alta, ori strategia struțului duce în mod sigur la colaps, prin decredibilizare, în primul rând.

Vladimir Gheorghevici, Vladimir Vasilievici, Ilan Mironovici, Veaceslav Nicolaevici și alți căpcăuni ai tranziției (interminabile), rânjesc de după colțuri și se roagă ca struțul să îngroape capul în nisip.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Dece atata mirare – se astepta cineva la altceva? Nimic nu s-a schimbat. Cunosc o gramada de oameni care inca si maine l-ar vrea iar psdinti, ca asa ghini era cu dansul, nu ca lesbiana de Maia Sandu, care vrea sa ni vanda la aniericani si fascisti. Nu obosesc s-o tot spun: Moldovei ii mai trebuie inca 100 de ani pana s-or fi clatit toate creierele de mocirla ruseasca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *