Actualitate

Directoarea unui liceu este acuzată de moartea unui elev

Băiatul care s-a sinucis săptămâna trecută, a fost elev în clasa a XII-a la liceul P. Zadnipru iar în ultimul timp era în relaţii tensionate cu directoarea liceului. Colegii şi rudele care au ieşit astăzi la protest şi au cerut demisia directoarei Eugenia Andriţchi, spun că aceasta l-ar fi ameninţat pe băiat cu exmatricularea şi că nu va putea susţine bacalaureatul. Potrivit lor conflictul dintre băiat şi directoare ar fi pornit câteva luni în urmă, la susţinerea tezelor, când directoarea l-ar fi dat afară de la două dintre teste. Ulterior directoare l-ar fi acuzat că i-ar fi pătruns în casă şi i-ar fi sustras anumite lucruri din ea.

Diriginta, Svetlana Crâşmaru, povesteşte că băiatul a fost foarte afectat de comportamentul directoarei, şi că i-ar fi fost teamă că nu va putea susţine examenele şi că nu-şi va putea continua studiile la Academia de Poliţie, unde visa să ajungă. Aceasta menţionează că şi echipa de profesori are de suferit de pe urma comportamentului directoarei şi spune că ea însăşi a fost ameninţată cu judecata atunci când a luat apărarea băiatului într-o discuţie cu Andriţchi.

Directoarea nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile. Potrivit directorului adjunct pe educaţie, Galina Stratan, directoarea este bolnavă. Totodată aceasta a respins acuzaţiile care i se aduc directoarei, şi spune că lucrurile ar fi fost interpretate eronat. „Nu cred că directoarea ar fi făcut presiuni asupra băiatului şi l-ar fi ameninţat că nu va da bacul. Dar dacă rudele au anumite îndoieli, se pot adresa organelor competente”, a declarat pentru presă directorul adjunct.

Cazul este anchetat de direcţia generală învăţământ, tineret şi sport şi de către poliţie pentru a se stabili cine se face vinovat de moartea băiatului.

Vom reveni cu detalii.

A. C. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *