Social

DOC. Hotărârea de numire a Anei Revenco la șefia Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea Parlamentului prin care Ana Revenco a fost numită în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combaterea Dezinformării a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES

Potrivit documentului, fosta ministră MAI este numită în funcție pe un termen provizoriu de 12 luni. 

Hotărârea a intrat în vigoare la data adoptării și poate fi contestată în instanța de judecată în termenul stabilit de prevederile Codului administrativ. 

Candidatura Anei Revenco a fost propusă de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și aprobată ulterior de Parlament. În perioada anilor 2021-2023, Ana Revenco a fost ministru al Afacerilor Interne. Anterior, a fost consilieră prezidențială în domeniul apărării și securității naționale, precum și secretară a Consiliului Suprem de Securitate.

Parlamentul a adoptat în luna iulie a acestui an Legea privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Centrul are misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale.

img23008286

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *