Politică

Dodon, Voronin și Ceban peste PAS ? / „Din paradoxurile măsurărilor sociologice din Republica Moldova”

„Sondajul cbs-axa de azi a măsurat un partid care nu există – MAN, dar nu măsoară un bloc electoral care există – BCS (format din PSRM și PCRM și anunțat inclusiv în Parlament). Una din “soluțiile” sociologilor de acolo de a arăta că stânga este risipită și cu scoruri mici. Realitatea aceluiași sondaj arată însă că suma PSRM + PCRM + MAN este mai mare decât PAS”, scrie pe facebook sociologul Doru Petruți.

„Ce să mai vorbim despre alte incoerențe și sondaj realizat jumătate telefonic, jumătate față în față; spre exemplu, la întrebarea deschisă Ilan Șor este pe locul trei la capitolul încredere, întrebare la care doamna Premier este cu un scor infim inclusă la “alții”, dar la capitolul încredere măsurat cu scală de răspuns, doamna Gavriliță are rating peste Ilan Șor.

NOTĂ: sondajul IPP & Whatch Dog & CBS-AXA realizat în ziua alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021 a furnizat pentru PAS un rezultat cu circa 9% mai mare decât rezultatul obținut de PAS pe teritoriul Republicii Moldova la acele alegeri„

Doru Petruți: „Pentru toți cei care mi-au scris azi în privat și au pus comentarii la o postare, iată ceva care sper să clarifice lucrurile, dacă cineva mai avea îndoieli.
Mai jos aveți două imagini cu rezultate privind intenția de vot, sondaje cbs-axa februarie 2022 versus mai 2022. În primul, BCS e măsurat cu PSRM și PCRM împreună, iar în luna mai separat.
Diferența o face comanditarul și alte interese. Sănătate și pace tuturor!”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *