Actualitate

Dosarul în cazul interlopului Ion Druță, alias ”Vanea Pisateli” a fost trimis în judecată

Urmărirea penală pe acest caz a fost inițiată pe 4 august, în baza informaţiei parvenite de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind depistarea, într-o fâșie forestieră din preajma satului Vărzărești, Nisporeni, a unui pistol de model ”TT” și a unui aruncător de grenade de model ”RPG-18” (”MУХА”).

Pe 4 noiembrie 2014, Procuratura Generală, în comun cu SIS şi Inspectoratul Național de Investigații l-au reţinut pe inculpat, care la momentul reținerii, se afla împreună cu un alt interlop Vechiu Ghenadie, alias ”Cliford”, anunțat în căutare națională și internațională pentru organizarea transportării ilegale a drogurilor în proporții deosebit de mari.

Peste două zile, procurorii i-au înaintat lui Ion Druță învinuirea pentru vânzarea ilegală a armelor şi muniţiilor, ulterior, acesta fiind plasat în arest pe un termen de 30 de zile.

Menționăm că pe rol la Curtea de Apel Chișinău se află o altă cauză penală de acuzare a intelopului pe faptul organizării privării ilegale de libertate şi omorul, la finele anului 2000, a trei bărbaţi.

În privinţa celuilalt învinuit, care la fel se află în arest, urmărirea penală continuă într-o procedură separată, cazul fiind instrumentat de Procuratura mun. Chişinău.

Realitatea.md amintește că Ion Druță, cunoscut în lumea criminală ca „Vanea Pisateli”, a fost reținut de oamenii legii în iulie 2013. Acesta a fost recunoscut vinovat printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău de participarea la comiterea, în anul 2000, a unui triplu omor, fapt pentru care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Cu toate acestea, în aprilie 2014, acesta a fost eliberat de sub arest în condiții incerte.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *