TRĂSNEA&K°club

Dragoste de lup

Toate le mergeau bine, pentru ca Ion si Maria se iubeau la nebunie. O nebunie cruda, salbatica si mai deosebita cumva decat la ceilalti. Deoarece iubirea lor mai avea un profund dedesubt partinic. Ion si Maria faceau parte din acelasi partid, deci din acelasi areal aproximativ mintal, din aceeasi ideologie lipitoare ca raia de om si din acelasi mod de a organiza coabitatul in comun al acelorasi membri gata oricand.

 

Seara, imediat dupa prohramul ideologic „Mesager”, ei plecau la adunarea de partid a grupului lor, compus din 12 suflete. Discutau tactici si strategii, mai numarau o data banii si afisele, dar mai ales banii veniti de la centru, si se dadeau cu parerea. Ei stiau ca parerea lor nu conteaza, dar esentiala era adunarea protocolata si stampilata de secretar, care era un fel de bon de plata pentru purtatorii ideologici.
Seara tarziu, reveneau acasa obositi dar fericiti si gata de lupta corp la corp. Ion se apropia tiptil – ca Lenin de jandarmul tarist -, o apuca pe Maria cu ambele maini, desfacute tot asa precum ar deschide paginile ziarului „Kommunist” si simtea cum i se ridica ceva la cap, iar capul i se inrosea tot asa cum se inroseste ecranul televizorului atunci cand Voronin le povesteste copiilor de la gradinita detalii despre competentele sale in misterele baii armenesti. Maria tremura de previzibil – asa ca Mark Tkaciuk atunci cand anunta ca are mai multe voturi de aur -, isi da iute jos povara etichetei de membra de partid si, practice, in casa lor, lipita peste tot cu afise seceroase si ciocanoase, se produce exact asa cum ii invata in fiecare seara la „Space” specialistul in pornografie totala si statala Gheorghe Gorincioi.
La inceput inconstient, mai apoi din ce in ce mai statalist si cu mai mult specific national, Ion si Maria se dedau sexului ideologic casnic. Ei nu mai aud nici stabilitatea cu care vaca rage independent de flamanda, nici closca din ghearele dihorului, nici cucuveaua care, privindu-i pe geam, a ramas balbaita si, in loc de „cucuveau”, face numai „cu-cu”. Asa a trecut o campanie electorala, a doua, iar la a treia Maria a descoperit ca Ion bate laturile. Demult observase ea ca Ionica al ei nu o mai compara cu cavaleria lui Budionii, iar atunci cand o captiveaza definitiv nu mai repeta fraza inaripata a tovarasului Lenin despre Revolutia din Octombrie: „S-a savarsit!”. Nici nu-i mai citeste relaxant din Stepaniuc despre sexul pur moldovenesc, nici nu-i mai sopteste la urechiusa citate din opera de injuraturi ale tov. Voronin.
Mai pe scurt, ruptura s-a produs si finalul iata-l la televizor: Ion declara ca paraseste Partidul Comunistilor si pleaca cu unul Lupu. Privea la ecran si mai ca isi pierdea cunostinta. Ion al ei este tradatorul. El, care pentru ea a insemnat lumina vietii nocturne a partidului, el, care a indemnat-o de atatea ori sa lase treburile partidului pentru alta treaba si ea l-a ascultat si s-a dat provocata. Dar lasa ca vine el acasa!
Si Ion a venit. A intrat tiptil, ca un Lup in casa, a lasat hainele si – hup! – in patul partidului. Dar ti-ai gasit! A primit o riposta mai ceva ca Ceapaev de la Anka. Dar acesta a fost abia inceputul. Nici tu mancare, nici tu alinare… Nimic, tovarasi! Pentru Maria el nu mai exista. Ea a intrat cu tot cu cap in treburile alegerilor anticipate, a devenit mana dreapta a secretarului de partid si acum visa alte citate si alte comparatii.
Ion, fara comunisti, a prins a incerca viata partidului in care a intrat nou-nout. Seara, il durea limba de atatea afise incleiate. Daca in partidul cel vechi incleia afisul cu secera si ciocanul in sus, acum il incleia cu ele in jos. Alt partid, alte responsabilitati. Cel mai greu era sa nu confunde susul cu josul.
In alta ordine de idei, treaba era sluta. Acasa pe toate trebuia sa le faca in mod individual. Absolut pe toate. Iar Maria isi batea joc de el si-i citea cu glas tare din cealalta odaie: „Paradigma succesului este centrul. Daca nu ai nimerit in centru, inseamna ca ai ratat!”.
Dar Ion stia el ce stia. Stia ca s-ar putea intampla ca drumurile dragostei lor sa se mai incruciseze o data. Va fi PCRM + PD. Si iar vor zbuciuma aceasta biata republica ravagiile lor comuniste…

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *