CSI / Rusia

Dughin, ideologul lui Putin, cere mobilizare generală în Rusia. „Operațiunea militară specială” a lui Putin s-a încheiat. Începe un război împotriva Occidentului

Potrivit filosofului-propagandist rus, care mai este numit creierul lui Putin spune că așa zisa „operațiune militară specială” a președintelui rus s-a încheiat deja și a început un război pe scară largă cu Occidentul.

Aleksandr Dugin a spus că mobilizarea este inevitabilă în Rusia, deoarece Occidentul a declarat în mod deschis război Rusiei. Opinia apare pe site-ul de propagandă Tsargrad.

Astfel, potrivit lui Dugin, lumea este în pragul celui de-al Treilea Război Mondial. Occidentul, desigur, împinge Rusia spre el.

„Dacă se va ajunge la utilizarea armelor nucleare este o întrebare deschisă. Dar probabilitatea unui Armaghedon nuclear crește în fiecare zi”, a mai adăugat Dugin.

De asemenea, acesta a comentat și contraofensiva forțelor armate ucrainene din regiunea Harkov. El a afirmat că acest lucru ar trebui perceput ca o lovitură directă a Occidentului pentru Federația Rusă. Occidentul, în opinia sa, vede acest lucru drept începutul sfârșitului Rusiei. Prin urmare, Federația Rusă ar trebui să-și apere dreptul de a exista.

Propagandistul a spus că așa-zisa „operațiune specială” lansată de Putin la 24 februarie 2022 s-a încheiat. În schimb, a început un război pe scară largă cu Occidentul. În același timp, Dugin este sigur, Rusia are nevoie de o ideologie politică cu drepturi depline.

„Occidentul va continua să ne atace atât din exterior, cu mâinile naziștilor ucraineni înarmați și antrenați, cât și din interior – cu mâinile celei de-a cincea coloane, încă liberale”, a spus el.

De asemenea, Dughin este sigur că războiul va atinge cu siguranță fiecare rus, iar mobilizarea în țară i se pare inevitabilă. Pentru a câștiga Occidentul, războiul din Rusia trebuie să devină „al poporului”.

„Televiziunea și mass-media în general ar trebui să devină instrumente patriotice de mobilizare în timp de război”, a scris Dugin.

Dugin este sigur că factorul central în războiul „Occidentului împotriva Rusiei” este aspectul religios. În opinia sa, Rusia se luptă cu o „civilizație antireligioasă, cu frică de Dumnezeu”. Filosoful a numit Europa și SUA „civilizația lui Antihrist”.

În 2006, Kievul l-a declarat persona non grata pe filosoful și publicistul rus. Chiar și atunci, Dugin a promovat activ (și continuă să facă acest lucru) ideea distrugerii Ucrainei ca stat. Acesta consideră că „misiunea” sa este crearea unei „superputeri eurasiatice”, al cărei centru ar trebui să fie Rusia.

Vă amintim că Daria Dughina, fiica în vârstă de 30 de ani a ideologului rus Alexandr Dughin, a murit sâmbătă seara după ce mașina în care se afla a explodat. Sursele de informații rusești spun că, de fapt, ținta ar fi fost tatăl ei, Alexand Dughin, un apropiat al lui Putin, suranumit „creierul lui Putin”, și omul care l-ar fi sfătuit să atace Ucraina. Ea participase împreună cu tatăl său la un eveniment în apropiere de Moscova. Aleksandr Dughin urma să plece de acolo împreună cu fiica sa cu acelaşi autoturism, dar s-a răzgândit în ultimul moment şi a plecat cu o altă maşină.

Menționăm că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, afirma că a identificat un al doilea participant la asasinarea Dariei Dughina, fiica unuia dintre cei mai cunoscuți ideologi al lui Putin, transmite Interfax.

„Uciderea lui Dughina împreună cu Vovk (n.r. Natalia Vovk, despre care FSB a afirmat anterior că este autoarea asasinatului) a fost pregătită la Moscova de un alt membru al grupării teroriste şi de sabotaj ucrainene”, declară FSB.

De asemenea, Serviciul de Securitate al Rusiei afirmă că a doua persoană implicată în asasinarea Dughinei este Tsiganenko Bogdan Petrovici, un cetățean ucrainean născut în anul 1978.

FSB susține că el a sosit în Rusia din Estonia pe 30 iulie și a părăsit teritoriul Rusiei cu o zi înainte de explozia mașinii în care a murit Dughina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Baiatul asta e incoerent.
    A baut peste masura votka Dughinskaia putina !
    Asta da dependenta si omoara celulele creierului,

    1. Nu ai observat ca toate popoarele astea care vin din stepa, slavii, ungurii..au mentalitate de cuceritor? Ei nu pot convietui pasnic cu nimeni, ei trebuie sa fie stapani.

  2. “Wollt ihr den totalen Krieg?” a intrebat la 18. Februarie 1943 un alt ideolog al unui alt dictator. Si poporul a racnit “Jaaaaa!…”. Urmarile le cunoaste oricine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *