Actualitate

După Andronachi, PA anunță reținerea unei alte persoane figurante în dosarul „Frauda Bancară”

După ce miercuri, 2 noiembrie, fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, a fost reținut, Procuratura Anticorupție (PA) anunță reținerea unei alte persoane, figurante în dosarul „Frauda Bancară”. Persoana reținută, apropiată oligarhului democrat, este bănuită de participare la infracțiunea de escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale, și nemijlocit în interesul fostului lider al democraților, transmite TV8.

Potrivit rolului atribuit în cadrul organizației criminale și urmând indicațiile lui Vladimir Plahotniuc, persoana reținută avea sarcina de a asigura obținerea actelor permisive de la Banca Națională a Moldovei, ceea ce a permis membrilor organizației criminale să sustragă bani de la Banca de Economii în sumă de peste 12,5 milioane USD și peste 23,8 milioane Euro.

Pe fapte similare, Procuratura Anticorupție (PA) a transmis în instanța de judecată pe parcursul anilor 2021 – 2022, cauze penale ce vizează activitatea pretins infracțională săvârșită în anul 2014.

Vă amintim că fostul deputat democrat, fugarul Vladimir Andronachi, a fost reținut în dimineața zilei de miercuri, 2 noiembrie, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei „Criva-Mamaliga”. Andronachi urmează să fie plasat în arest. 

În octombrie 2021, Andronachi a fost pus sub învinuire în dosarul „Fraudei bancare”. Politicianul este cercetat pentru escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat.

Tot atunci, pe numele fostului deputat a fost emis un mandat de arest și anunțat în căutare internațională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *