Actualitate

Educatoarea care a râs de un caz de viol din Ucraina a fost demisă de Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova

Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat cu privire la comentariul necuviincios scris de o educatoare a unei grădinițe la un articol publicat pe o rețea de socializare.

În urma investigării cazului de către Direcția Generală Educație Telenești, contractul individual de muncă cu educatoarea a fost destrămat.

MEC condamnă astfel de acțiuni care contravin codului de etică al cadrului didactic și reiterează că efortul profesorului trebuie să se canalizeze spre oferirea unei educații de calitate noilor generații.

Ministerul Educației și Cercetării respinge ferm orice formă de comportament degradant și atitudine lipsită de respect și solicită tuturor cadrelor didactice din instituțiile de învățământ de orice nivel (preșcolar, general, profesional tehnic, superior) să acționeze ca modele de conduită corectă.

De asemenea, MEC face apel către autoritățile publice locale și organele locale de specialitate în domeniul învățământului să se implice activ în prevenirea unor astfel de comportamente și atitudini neconforme statutului de cadru didactic și să contribuie la promovarea valorilor morale și civice în rândul tuturor actorilor sistemului educațional și al membrilor comunității.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *