Politică

Elveția va continua să sprijine reformele din Republica Moldova

Christa Markwalder efectuează o vizită în Republica Moldova, aceasta fiind prima vizită a unui președinte de parlament din Elveția de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-elvețiene.

Andrian Candu a menționat că Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul Elveţiei în realizarea parcursului european și implementarea reformelor pentru modernizarea țării. În context, Speakerul a apreciat activitatea desfășurată pe parcursul a 15 ani de Biroul de Cooperare al Elveţiei de la Chişinău, exprimând mulțumiri instituției care administrează asistenţa tehnică oferită țării noastre de Guvernul Elveției.

Christa Markwalder a exprimat angajamentul că Elveția va continua să sprijine reformele din Republica Moldova. Oficialul a menționat că Parlamentul Elveției, care aprobă bugetele de asistență externă pentru dezvoltare, a decis continuarea cooperării cu Republica Moldova, iar autoritățile elvețiene au mandatul de a pregăti o nouă Strategie de colaborare cu Republica Moldova pentru perioada 2018-2021. Speakerul elvețian a precizat că vor fi organizate consultări pentru a fi stabilite prioritățile strategice, fiind invitați și deputații din Republica Moldova să ofere propuneri.

Elveția oferă țării noastre, în cadrul Strategiei de cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2014 – 2017, 55 mln franci elvețieni, în special în domenii precum migrație și dezvoltare, dublând volumul asistenţei financiare oferite în anii anteriori. În perioada 2010-2013 au fost implementate 50 proiecte de asistenţă tehnică şi umanitară cu sprijinul Elveției, în valoare de circa 30 mln franci elvețieni, în domenii precum sănătate și aprovizionare cu apă potabilă.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *