Afaceri

Este Bitcoin o acoperire împotriva inflației?

De ce ai nevoie de o acoperire împotriva inflației?

Cât de eficient este bitcoin ca protecție împotriva inflației? Să înțelegem mai întâi ce este inflația și cât de utile sunt celelalte lucruri pentru a o dezumfla.

Având în vedere inflația în economiile bazate pe fiat, experții și chiar oamenii obișnuiți au căutat o investiție sau un instrument care să funcționeze ca o acoperire. Aurul, acțiunile și proprietățile imobiliare au adus de mult răgaz investitorilor cărora le este frică vreodată să nu piardă din valoare din cauza inflației. Va fi potrivit să spunem că aceste mărfuri au avut întotdeauna limitările lor ca acoperire, conform cointelegraph.com.

Cu toate acestea, recent, lingourile sau mărfurile precum aurul și argintul s-au dovedit a fi mai puțin fiabile pe orizonturile mici de investiții. În 2021, lingourile au pierdut în mod constant teren. Imobilul are lichiditate scăzută și costuri de tranzacție mai mari și necesită o gestionare și întreținere continuă. În ceea ce privește acțiunile, acestea necesită investitori să aibă abilități financiare sofisticate, iar majoritatea oamenilor obișnuiți nu au abilitățile necesare pentru a fi un manager eficient de acțiuni.

Modalități de acoperire împotriva inflației

Punerea banilor în depozit pentru investiții de valoare precum aur, imobiliare, acțiuni și criptografii ajută la reducerea inflației.

Pe măsură ce numerarul își pierde puterea de cumpărare în timp, păstrarea numerarului duce la pierderea economiilor. Acest lucru i-a determinat pe oameni să-și pună banii în depozit pentru investiții de valoare, cum ar fi aur, imobiliare, acțiuni și, acum, cripto. Va proteja Bitcoin împotriva inflației a fost o întrebare în oraș de atunci.

Pentru a fi deținut ca un depozit pentru valoare, un activ ar trebui să își poată menține puterea de cumpărare în timp. Cu alte cuvinte, ar trebui să crească în valoare sau cel puțin să rămână stabilă. Proprietățile cheie asociate cu astfel de active sunt deficitul, accesibilitatea și durabilitatea .

Aurul ca acoperire împotriva inflației

În perioadele inflaționiste anterioare, aurul a avut un istoric mixt. În anii 1980, au existat momente în care deținerea aurului dădea profituri negative proprietarilor.

Datele Morningstar oferă o privire asupra modului în care aurul a avut un istoric neregulat în perioadele inflaționiste anterioare. Este de așteptat ca o marfă care ar trebui să se protejeze împotriva inflației să crească atunci când prețurile de consum vor crește. În perioadele de inflație ridicată, în special în anii 1980, au existat momente în care proprietarii de aur au ajuns să obțină randamente negative .

În ultima vreme, aurul și-a pierdut încet strălucirea ca gard viu. În timpul pandemiei și chiar și atunci când valurile s-au diminuat, oamenii sunt mai puțin interesați de aur. Este încă considerat suficient de bun pentru a menține valoare pe termen lung, dar pe termen scurt, metalul este văzut ca fiind mai puțin fiabil acum.

Imobiliare ca protecție împotriva inflației

Explozia bulei imobiliare din SUA a subliniat că imobiliarele nu pot fi întotdeauna de încredere ca o acoperire împotriva inflației.

Multă vreme, imobilele au fost privite ca o acoperire eficientă împotriva inflației . Acest mit, totuși, a fost distrus în bula imobiliară din Statele Unite. În martie 2007, vânzările de locuințe și prețurile din țară au suferit de o scădere bruscă. După cum arată datele Asociației Naționale a Agenților Imobiliari (NAR), vânzările au scăzut cu 13%, până la 482.000, de la vârful de 554.000 din martie 2006.

În America și în întreaga lume, prețurile imobiliare sunt strâns legate de factori precum politica guvernamentală, stabilitatea politică și economică a țării, demografia și economia locală, locația geografică și infrastructura, printre altele. Parametrii sunt pur și simplu prea mulți pentru ca o persoană obișnuită să poată înțelege.

Acțiunile ca protecție împotriva inflației

Investițiile pe termen lung în acțiuni ajută la monitorizarea efectelor inflației. Asigurați-vă că compania are baze solide.

Unele acțiuni ajută la protejarea valorii investiției dumneavoastră . Chiar dacă aceste acțiuni sunt lovite de investitori nerăbdători pe termen scurt, ele își revin bine în timp. Dar trebuie să luați în considerare faptul că nu toate acțiunile funcționează bine pentru acoperirea inflației. Trebuie să găsiți companii care au baze solide și care au șanse mai mari să atragă dividende mai bune pentru acționarii lor.

Un fir comun: Legătura dintre aur, imobiliare și acțiuni cu entitățile centralizate

Clasele tradiționale de active sunt controlate de autoritățile centralizate, făcându-le vulnerabile la prejudecăți și presiuni.

Propunerea de valoare a tuturor claselor de active convenționale este invariabil legată de politicile autorităților centralizate, cum ar fi guvernele sau băncile federale. Un activ atât de intrinsec asociat unui sistem cu care deținătorii de active nu pot interfera nu este cu adevărat o acoperire de încredere, deoarece autoritatea centralizată exercită un singur buton de control asupra procedurilor.

Este Bitcoin un bun acoperire împotriva inflației?

Bitcoin este o acoperire eficientă împotriva inflației, datorită ofertei limitate și descentralizării. Acești factori aduc deficit și putere de rezistență.

Când analizăm interogarea Poate Bitcoin să prevină inflația ? Doi factori majori pe care trebuie să îi luați în considerare sunt oferta limitată și descentralizarea.

Oferta limitată – aducând penurie

Furnizarea de Bitcoin ( BTC ) a fost limitată algoritmic la 21 de milioane de monede . Până la sfârșitul anului 2021, au intrat deja în circulație 18,77 milioane BTC. Cu alte cuvinte, 83% din Bitcoin-ul care ar putea apărea a fost extras în 12 ani de la înființarea criptomonedei.

Inflația are loc atunci când statul sau banca centrală continuă să tipărească bancnotele în mod exorbitant, rezultând o ofertă de bani în exces. Teoria economică stabilește că inflația apare atunci când oferta monetară crește mai repede decât producția reală de bunuri sau servicii. Acest lucru se întâmplă deoarece gospodăriile au acum mai mulți bani pentru a cumpăra aceeași cantitate de bunuri, ceea ce duce la creșterea prețurilor.

Limitele prestabilite ale Bitcoin în circulație înseamnă că nu există exces de aprovizionare, ținând sub control inflația . În plus, rata anuală de exploatare a monedei digitale scade cu 50% aproximativ la fiecare patru ani. Ținând cont de programul actual de aprovizionare, rata anuală de producție a Bitcoin va fi de aproximativ jumătate din cea a aurului și va continua să scadă, făcându-l mai rar decât metalul și crescând valoarea acestuia.

Descentralizare — Sprijinirea rezilienței

Structura descentralizată a Bitcoin îl scoate de sub controlul unei autorități centralizate . Cu mii de noduri care funcționează pe tot globul, rețeaua este rezistentă în mod optim la atacurile externe care ar putea încerca să-și modifice politica monetară, ceea ce ar putea pune în pericol penuria inerentă a monedei digitale. Când vine vorba de niveluri de descentralizare, nicio altă monedă nu se apropie nici măcar de Bitcoin.

În orice autoritate sau organizație, constrângerea are loc prin presiune sau mită. Bitcoin, totuși, este imun la astfel de factori, deoarece nu există un lider care să influențeze și nici un comitet executiv care să mituiască. Satoshi Nakamoto, fondatorul său, a rămas pseudonim de când a apărut Bitcoin . Bitcoin rămâne un activ digital unic pentru a avea un palmares de succes în absența unei conduceri influente.

Oricine poate rula un nod Bitcoin , verificând istoricul tranzacțiilor și retransmite tranzacțiile prin rețea. Descentralizarea extinsă înseamnă că criptomonedele nu pot fi cheltuite dublu. De asemenea, a ajutat la distribuirea monedelor și a ajutat Bitcoin să supraviețuiască numeroaselor provocări. A ajutat Bitcoin să prevină controlul centralizat asupra informațiilor și să le permită tuturor deținătorilor de monede să participe la luarea deciziilor.

Când companiile cu interese în Bitcoin au încercat să modifice dimensiunea blocului pentru a permite mai multe tranzacții pe bloc, operatorii și dezvoltatorii de noduri individuali s-au opus cu vehemență propunerii. Acest lucru a subliniat rezistența inerentă a Bitcoin, deoarece entitățile puternice din punct de vedere economic nu au reușit să-și impună voința în rețea.

Funcționează Bitcoin ca protecție împotriva inflației?

Statisticile arată că Bitcoin a funcționat extraordinar de bine împotriva inflației, mult mai bine decât active precum aurul, imobilele și acțiunile.

Ca un activ, Bitcoin funcționează uimitor de bine împotriva inflației și o învinge cu o marjă mare, deși ar trebui să fiți atenți la factorii externi, cum ar fi mediul de reglementare. Statisticile arată că șansele sunt mult mai bune în timp ce se stochează valoarea în Bitcoin decât active precum aurul, imobiliare, acțiuni și altele.

Punctele forte subiacente, cum ar fi oferta limitată și descentralizarea, propulsează Bitcoin într-o poziție unică ca activ care poate ține inflația la distanță.

10tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *