ExterneRăzboi

„Este imposibil să scăpăm – ai noștri ne vor împușca”. Cum funcționează „trupele barieră” rusești care împiedică recruții să fugă de pe frontul din Ucraina

O convorbire interceptată de Serviciul de Securitate al Ucrainei între un recrut rus și soția sa arată modul de organizare a liniilor trupelor Rusiei pe front și cum funcționează „trupele-barieră” care trebuie să împuște deținuții recrutați dacă încearcă să fugă, relatează Ukrainskaya Pravda și Hotnews.

Potrivit interceptării, deținuții recrutați sunt împușcați de către recruții începători, iar aceștia, la rândul lor, sunt împușcați de trupele obișnuite.

„Condamnații au fost aduși aici dintr-o închisoare. Au fost conduși undeva mai înainte. Și suntem aici ca trupe de barieră: dacă cineva fuge înapoi, îi eliminăm. Așa se procedează aici: adică noi suntem pe a doua linie aici, păzim pe prima, iar în spatele nostru mai este o linie. Nici acolo nu poți fugi. Este imposibil să scăpăm – ai noștri ne vor împușca…” spune recrutul rus.

De asemenea, invadatorul se plânge soției sale că „după documente”, nu ar trebui să fie deloc în serviciu activ de luptă, conform planului, ar trebui să fie la antrenament acum.

Totodată, acesta mai spune că nu este mâncare deloc pe front, iar cei care nu au bani mănâncă grâu încolțit de pe câmp.

Până acum tot au fost distribuite imagini cu recruți ruși care ori nu au primit pregătirea necesară, ori au fost pusă să își cumpere provizii pe cont propriu.

Soldații armatei de invazie trimisă de Putin în Ucraina s-au filmat plângându-se că au fost abandonați într-o pădure, fără mâncare și apă, doar cu pușca din dotare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *