Actualitate

FAKE: „Cel puțin o rachetă rusească a intrat în spațiul aerian al R. Moldova”. Ministerul Apărării vine cu precizări

Ministerul Apărării al Republicii Moldova dezminte informațiile precum că, „cel puțin o rachetă rusească a intrat în spațiul aerian al Republicii Moldova”.

Astfel, potrivit notei informative emise de insituție, în ultimele 24 de ore, structurile responsabile din cadrul instituției nu au detectat încălcări ale spațiului aerian al țării noastre, transmite Realitatea.md.

„Ministerul Apărării va informa societatea, în mod oficial, dacă asemenea cazuri vor fi raportate. Rugăm cetățenii să se informeze din surse sigure, credibile și să nu să se lase manipulați de falsuri lansate în mediul online”, se menționează în nota informativă.

Vă amintim că luni, 10 octombrie, Ministerul Apărării a informat între orele 08:33-09:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Țintele respective au parcurs următoarele direcții:

  • Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbnița – Soroca – Moghilev Podolsk.
  • Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbnița – Rudi (Soroca)
  • Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Cineșcăuți (Florești) – în direcția Ucrainei.

Ulterior, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. Oficialul rus a fost chemat pentru a oferi explicațiile părții ruse în legătură cu lansarea a 3 rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră și care au tranzitat teritoriul țării noastre în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *