Opinii și Editoriale

Filat mătură pe jos cu Spînu: A gestionat foarte-foarte prost sectorul energetic, iar prețul pe care îl plătim este uriaș

Andrei Spânu a gestionat extrem de prost procesul de achiziții a gazelor naturale și va răspunde pentru asta. Fostul premier Vlad Filat, consideră că, din cauza incompetenței clasei guvernante și a intereselor care au existat în spatele acestor politici, populația plătește un preț foarte mare.

„Doar constat că (Spânu – n.n.) a gestionat foarte-foarte prost acest domeniu. Iar în anumite sensuri, eu cred că achiziția de gaz natural, atunci când era la cel mai înalt preț, depozitarea… Noi încă nu știm cât o să ne coste acele 300 de milioane oferite de BERD”, a declarat Filat, în platoul postuui de televiziune Vocea Basarabiei.  

Mai mult, Vlad Filat l-a acuzat pe șeful Energocom, Victor Bînzari, că minte, atunci când spune că banii împrumutați pentru a face rezerve de gaz nu vor presupune costuri suplimentare pentru cetățeni.

„Minte! Aceste costuri, credit plus dobândă, se vor regăsi în tarif. Iar faptul că noi suntem în luna aprilie curând și noi avem în continuare tariful de 30 de lei la gaz se datorează acelor achiziții despre care el spune că nu se vor răsfrânge asupra cetățenilor”, a menționat Filat.

În plus, fostul premier consideră că decizia Guvernului de a face rezerve de gaze în perioada în care prețul de piață era la cel mai înalt nivel a fost o greșeală gravă.

„Tendința pe piață era foarte clară. Toată lumea striga și spunea, oameni care sunt din domeniu: informați-vă! Se va ajunge la o analiză, cine au fost raiderii care au vândut, nu-i exclus ca unii dintre ei (polonezi, olandezi) să fie chiar aici, la Chișinău, și să ofere „consultații”… Sunt multe semne de întrebare! […] Cineva va trebui să răspundă pentru acest tarif, sunt sigur de asta. Prostia se plătește. Când mergi și semnezi un acord în numele Guvernului, fără a avea mandat, aceasta nu e necunoaștere, asta e ilegalitate. În momentul în care îți asumi aceste angajamente care te fac ostatic, asta nu e necunoaștere, e deja altceva”, a conchis Vlad Filat.

Deocamdată, Andrei Spânu nu a venit cu o reacție la acuzațiile fostului său șef de partid și de guvern.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *