Externe

Forțele Aeriene ale Ucrainei par să admită că au lansat racheta prăbușită în Polonia. „Vom face totul pentru a ajuta investigația”

Miercuri, 16 noiembrie, Forțele Aeriene ale Ucrainei au declarat că vor „face totul” pentru a ajuta investigația privind racheta care a căzut miercuri seara în Polonia, omorând două persoane în apropiere de granița cu Ucraina, relatează CNN.

„Ceea ce s-a întâmplat a fost că Forțele de Apărare Aeriană respingeau atacul”, a declarat Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

„Ceea ce s-a întâmplat apoi, fie că a fost o rachetă rusească, fie că acestea au fost rămășițele ambelor rachete căzând, asta trebuie inspectat la locul respectiv. Și asta se întâmplă acum”, a mai adăugat el.

De asemenea, el a amintit și de situația de la sfârșitul lunii octombrie când o rachetă rusească interceptată de forțele Kievului a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, afirmând că incidentul de marțea aceasta este unul „cu adevărat rezonant”, dar că nu este prima oară când se întâmplă un asemenea accident.

„Noi milităm pentru o examinare în comun a incidentului cu racheta care a căzut în Polonia”, a declarat și Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *