CSI / Rusia

Fostul consilier al lui Putin, Ciubais are o boală gravă și e internat la terapie intensivă într-un spital european

Anatolii Ciubais, care a demisionat din funcția de consilier de rang înalt al președintelui rus Vladimir Putin și a părăsit Rusia la scurt timp după invadarea Ucrainei , a fost raportat duminică la terapie intensivă într-un spital european pentru o tulburare neurologică.

Xenia Sobceak, o personalitate de televiziune rusă și prietenă de familie a lui Ciubais, a declarat pe Telegram că a vorbit cu soția sa, Avdotia, și că acesta suferă de sindromul Guillain-Barre. Ea nu a spus în ce clinică se afla.

Guillain-Barre este o tulburare rară în care sistemul imunitar al corpului atacă nervii. Sobceak a spus că starea lui Chubais este „instabilă”, dar ea l-a citat spunând că este „moderată, stabilă”.

Deși Ciubais nu și-a declarat motivul pentru care a demisionat în martie, s-a presupus că aceasta se datorează invaziei Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie.

A fost cel mai înalt nivel dintr-o serie de demisii oficiale. Ciubais fusese cel mai recent trimisul lui Putin la organizațiile internaționale pentru dezvoltarea durabilă. El este binecunoscut în Rusia, având posturi importante încă de la începutul anilor 1990, când a supravegheat eforturile de privatizare sub conducerea lui Boris Elțin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *