Actualitate

Fostul director CNAM – noul consilier al premierului Pavel Filip. Cine este acesta

Într-o postare de pe o reţea de de socializare, Mircea Buga a anunţat că a acceptat această funcţie, percepând-o ca pe o oportunitate de a aplica competenţele dobândite întru susţinerea reformelor strategice atât din domeniul sănătăţii, cât şi cel social.

Noul consilier a menţionat că a decis să continue să se implice în prosperarea domeniilor sănătăţii şi social pentru a promova reformele iniţiate încă din funcţia de ministru al sănătăţii, iar ulterior al muncii, protecţiei sociale şi familiei. „Îmi încep activitatea cu încrederea că voi reuşi să impulsionez pozitiv politicile de lucru în aceste două domenii. Sunt domenii pe cât de sensibile, pe atât de importante, pentru că chintesenţa lor constituie cele mai de preţ valori umane: sănătatea şi securitatea populaţiei”, a scris Mircea Buga.

Acum şase zile, Mircea Buga şi-a anunţat demisia de la şefia CNAM tot pe o reţea de socializare „date fiind o serie întreagă de circumstanţe”. Atunci a anunţat că nu va pleca din domeniul de sănătate.

Cine este Mircea Buga

Amintim că, Mircea Buga a fost director general al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină din anul 2009. Anterior (din 2007 până în 2009) el a fost ministru adjunt al Sănătății. Este licențiat în medicină (Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, România); licențiat în drept (USM); Grenoble Graduate School of Business, France-Chișinău Campus (magistru); este doctor în științe al Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Chișinău. S-a născut la 11 septembrie 1968 în or. Chişinău. Este căsătorit și are doi copii.

Presa a scris despre implicarea ex-directorului CNAM și fostului ministru al Sănătății, Mircea Buga, în schema miliardului furat, care trezește mai multe semne de întrebare. În autodenunțul făcut public, despre care procurorii spun că este autentic, omul cheie în gestionarea celor trei bănci falimentare, Ilan Shor, declară că a lucrat cu Buga „direct”. Având în vedere că CNAM, instituția care gestionează peste 4 miliarde de lei în fiecare an, este una din instituțiile de stat cu cel mai mare buget, aceasta probabil a fost considerată o soluție pentru lipsa de lichidități formată, ca urmare a furturilor. În aceste condiții este firesc să ne întrebăm ce s-a întâmplat cu banii din Sănătate pe care directorul CNAM, după cum afirmă Shor, i-a direcționat la Unibank, după ordinele fostului premier, Vlad Filat și dacă aceștia s-au mai întors înapoi în conturile Companiei. Mai multe detalii AICI.

IPN/Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *