Eveniment

Fostul procuror general, actionat in judecata

Sefa Directiei municipale pentru protectia drepturilor copilului din Chisinau, Svetlana Chifa, a fost scoasa de sub urmarire penala. Functionara a anuntat miercuri, 10 februarie, intr-o conferinta de presa ca a aflat despre acest lucru dintr-o scrisoare pe care a primit-o recent de la Procuratura Generala. Tot din aceasta a aflat ca a fost cercetata pe marginea a trei dosare penale. Pana acum stia doar de unul.

„Adevarul si-a gasit calea, dupa aproape un an de zile de perchezitii, arestari si intimidari”, a declarat Svetlana Chifa. Sefa Directiei municipale pentru protectia drepturilor copilului a comunicat ca l-a actionat in judecata pe fostul procuror general, Valeriu Gurbulea, care a declarat-o vinovata in public, fara ca instanta de judecata sa ia vreo decizie.

Avocatul Svetlanei Chifa, Viorel Savva, a precizat ca fostului procuror i se solicita despagubiri in marime de 200 de mii de lei "pentru ca a stirbit reputatia profesionala a Svetlanei Chifa, pe care s-a grabit sa o acuze de abuz la un proces de adoptie a unui copil".

„Acest dosar este cusut cu ate albe, nu a fost altceva decat o clounada regizata de fosta procuratura, in frunte cu Valeriu Gurbulea. Deocamdata nu cunoastem care a fost baza initierii a inca doua dosare pe numele Svetlanei Chifa, dar adevarul va fi aflat”, a subliniat avocatul. Potrivit lui Viorel Savva, Valeriu Gurbulea este asteptat sa se prezinte la Judecatoria sectorului Buiucani la 23 martie, ora 12.00.

Svetlana Chifa a fost retinuta preventiv pentru 72 de ore la 13 ianuarie, dupa care i s-a aplicat arest la domiciliu pentru 30 de zile. La expirarea termenului, Judecatoria sectorului Centru a obligat-o sa se angajeze in scris ca nu va parasi tara. Examinarea dosarului a fost suspendata pana la 5 aprilie, insa dupa aceea Svetlana Chifa nu a mai fost citata.

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *