Justiție

Fostul șef al CFM, Iurie Topală, rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile

Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova (CFM), extrădat anterior din Belgia, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că încheierea a fost pronunțată în după amiaza zilei de miercuri, la solicitarea procurorior PCCOCS, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, transmite Vocea Basarabiei.

Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova este învinuit de procurori de abuz în serviciu, în perioada anilor 2015-2019, care a cauzat un prejudiciu estimat de întreprindere la 250 milioane lei.

Anterior, procurorii au dispus și aplicarea sechestrelor pe proprietățile și activele acestuia și altor figuranți din dosar, în valoare de 25 milioane de lei, precum și desfășurarea investigațiilor financiare paralele.

Vă amintim că Iurie Topală a fost extrădat la 3 noiembrie, autorităților de la Chișinău, în baza mandatului de arestare din 29 iulie 2021.

Pe 11 ianuarie 2022, autoritățile belgiene l-au reținut pe Iurie Topală la aeroportul “Gosselies – Charleroi” din Belgia.

Iurie Topală, fost consilier municipal din partea Partidului Liberal (PL), s-a aflat la conducerea Î.S. Calea Ferată a Moldovei din 2015 până în 2019.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *