ExterneRăzboi

FOTO/ Bucea înmormântează cadavrele ucrainenilor care nu au putut fi indentificați

La câteva luni de la retragerea invadatorilor ruși, în Bucea au început înmormântările victimelor care nu au putut fi identificate.

Peste 1.300 de civili au fost uciși în regiunea Kiev în timpul ocupației ruse, iar șeful poliției din regiunea Kiev, Andri Nebytov, a declarat în iulie că cel puțin 700 dintre ei au fost împușcați cu arme de calibru mic. Astfel, potrivit Poliției Naționale a Ucrainei, cel puțin 461 de persoane au fost ucise în Bucea.

După ce rușii s-au retras din nordul Ucrainei la începutul lunii aprilie, au apărut dovezi ale execuțiilor, torturii și jafurilor comise în timpul săptămânilor de ocupație. Uciderea civililor din Bucea, un oraș important aflat la nord-vest de Kiev, a devenit un simbol al cruzimii rușilor.

În urmă cu două zile au fost îngropate 21 de cadavre, scrie Kyiv Independent. Nu au nume, iar pe cruce este consemnat doar numărul de înregistrare primit la morgă. Înainte de a fi îngropate, le-au fost prelevate probe ADN.

„Aceștia sunt oameni obișnuiți care au fost uciși de ruși pentru că sunt ucraineni”, a declarat guvernatorul regiunii Kievului, Oleksiv Kuleba. 

Unii dintre ei au fost împușcați în timp ce fugeau spre case, alții au fost uciși în curțile lor, iar unii au fost torturați în subsoluri, a scris oficialul pe Telegram.

Prima ceremonie de înmormântare în masă a avut loc în 9 august, când la periferia Kievului au fost îngropate 15 cadavre – 14 bărbați și o femeie.

Un consilier al primarului din Buceaa a spus că opt dintre victimele bărbați au fost cel mai probabil torturați și împușcați. Un bărbat a fost ucis într-o mașină, iar o femeie a ars în alta.

Următoarea ceremonie a avut loc în 11 august, când au fost îngropate 11 cadavre neidentificate.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *