RăzboiUcraina

FOTO. Liderul de la Kiev îşi continuă vizitele pe linia frontului: Astăzi a fost la Herson

După ce miercuri, 22 martie, preşedintele Ucrainei a fost în Doneţk, în apropiere de Bahmut, unde au loc cele mai aprige lupte, apoi la Harkov, Volodimir Zelenski a vizitat joi, 23 martie, regiunea Herson, aflată pe linia frontului din sudul ţării, la câteva luni după ce o parte din ea a fost eliberată de sub ocupaţia rusă, relatează CNN.

”O vizită de lucru în regiunea Herson. Satul Posad Pokrovske, unde multe case şi facilităţi de infrastructură socială au fost avariate ca urmare a agresiunii la scară largă a Rusiei”, a scris Volodimir Zelenski într-o postare pe Telegram.

”Electricitatea şi alimentarea cu apă sunt în curs de restabilire, un ambulatoriu medical este în curs de reconstrucţie, iar oamenii se întorc.Am vorbit cu localnicii despre problemele şi nevoile lor actuale. Vom restabili şi reconstrui totul”, a promis președintele Zelenski.

Ocupanții ruși au distrus o mare parte din infrastructura energetică din Herson înainte de a se retrage pe malul estic al fluviului Nipru. Câteva luni mai târziu, părţile adverse de pe cele două maluri continuă atacurile reciproce, cu lovituri de artilerie, de o parte şi de alta, ceea ce a îngreunat lucrările de reparaţii, iar întreruperile de energie electrică rămân frecvente, potrivit sursei citate.Volodimir Zelenski le-a acordat medalii militarilor din regiune şi a vizitat una dintre instalaţiile energetice din regiune.

”Am luat în considerare restabilirea alimentării cu energie electrică în teritoriile eliberate şi repararea echipamentelor distruse ca urmare a bombardamentelor ruseşti”, a declarat el. ”Trebuie să asigurăm restabilirea şi protecţia completă a sectorului nostru energetic”, a declarat preşedintele Ucrainei.Menționăm că miercuri, liderul de la Kiev, a făcut o vizită surpriză soldaţilor care luptă la Bahmut, pe care i-a înmânat destincții şi i-a încurajat, apoi a vizitat răniţii la un spital din regiunea estică Doneţk, în apropiere de linia frontului.

De asemenea, a mers apoi la Harkov, un alt oraş vizat de atacurile ruşilor, despre care a spus că este esenţial să rămână puternic, pentru că dă putere întregului est. Şi la Harkov el a spus că a vorbit cu autorităţile locale despre cum să reconstruiască şi cum să îmbunătăţească viaţa locuitorilor care au rămas în oraş, în ciuda războiului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *