Ultima oră

(FOTO / VIDEO / RĂZBOI ÎN UCRAINA) Lupte dure în Slavyansk. Rușii trimit în continuare teroriști în Ucraina

(20:50) Presa anunță că în apropiere de Slaviansk se aud din nou focuri de armă și explozii. Jurnaliștii afirmă că teroriștii ar încerca să încercuiască mai multe posturi de control care mențineau încercuirea asupra orașului. 
(18:00) Două elicoptere Mi – 35 ale F. Ruse au încercat astăzi să treacă hotarul în regiunea Herson. Elicopterele au fost oprite cu focuri de avertizare trase din lansatoare de rachete.

(17:35) Presa locală afirmă că cadrul "Republicii Donețk" ar avea loc o nouă răscoală.

(17:11) Republicile separatiste Donețk și Lugansk au decis să semneze un document de unificare în cadrul unei singure țări – "Novorossiya". În Donețk a avut loc "congresul" reprezentanților separatiștilor din Nikolaevka, Odesa, Herson, Dnepropetrovsk, Donețk, Lugansk și Zaporojie. Inițiatorul acestui proiect este Oleg Țarev (deputat din Partidul Regiunilor). Teroriștii afirmă că nu recunosc puterea de la Kiev și vor accepta să negocieze cu ei doar dacă autoritățile vor recunoaște Republica Donbas. Teroriștii cer ca autoritățile să-și retragă trupele din teritoriile vizate.



(16:54) "Rezistența informațională" anunță că în jur de 15 persoane din alt batalion ar fi ajutat totuși ieri batalionul Donbas să iasă din încercuire.


(16:35) Fotografii cu ceceni în regiunea Donețk.

(16:29) Interfax Ucraina anunță că hotarul din regiunea Donețk a fost trecut ilegal de mai multe kamazuri cu armament.

(16:21) MAI anunță că în jur de 17 mii de angajați ai ministerului au trădat poporul ucrainei și au ales să lucreze pentru "Respublica din Donețk".


(14:00) "Rezistența informațională" publică o analiză a evenimentelor din 23 mai când batalionul "Donbass" a nimerit într-o ambuscadă pusă la cale de teroriști, aparent ceceni.

"La 10-15 minute de la începerea luptei, personalul din batalionul "Donbas" a înțeles că a nimerit într-o ambuscadă organizată din timp. Pozițiile din care trăgeau teroriștii erau bine gândite iar snaiperii erau profesioniști. 

Nivelul ridicat de organizare a teroriștilor într-un raion unde anterior n-au fost acțiuni anti-teroriste îi face pe cei din "Donbas" să presupună că separatiștii aveau informații despre traseul batalionului.

La scurt timp după începutul luptei teroriștii au primit întăriri. Mai devreme din Donețk s-a pornit o coloană auto cu persoane înarmate (la exterior păreau a fi din regiunea Caucazului) care se îndreptau spre locul undeai avea loc lupta. Întărirea era înarmată cu AK 100, armă ce intră în dotarea armatei F. Ruse. Ucraina nu are în dotare asemenea arme. Teroriștii au folosit cel puțin o mitralieră NSV 12.7 "Utes" și grenade de tip RGN și UDZ ce fac partea din dotarea armatei F. Ruse.


(Mitralieră sovietică NSV de calibru 12.7)

Apelul comandatului batalionului "Donbas" către conducerea operațiunii anti-teroriste nu a dat rezultate. Au fost promise blindate și suport aviatic dar într-un final ajutorul nu a fost acordat.

Cu toate că am informat toate structurile de forță din Kiev despre cele întâmplate, nu a urmat niciun rezultat.

În același timp avem informații că un detașament din cadrul Forțelor Armate din regiunea operațiunii anti-teroriste a primit comanda să se deplaseze spre locul ambuscadei și să-i ajute pe cei din încercuiți. Din motive necunoscute, comanda nu a fost îndeplinită. Informația este în continuare verificată.

Într-un final, batalionul "Donbas" a lupt singur într-o luptă ce a durat 4,5 ore. Luptării din batalion au nimicit cel puțin 15 teroriști. Toți cei care au scăpat au ieșit singuri din încercuire. Batalionul au primit niciun fel de ajutor din partea altor organizații sau grupări.


(Batalionul Donbas)


(Teroriștii se odihnesc la după luptă)

(10:58)  Infografic cu situația la zi în regiunea Donețkului.

Raioane unde situația este critică: Krasnyi Liman, Slavyansk, Kramtorosk, Gorlovka, Makeevka, Șahteorsk, Donețk, Pervomaisk și Mariupol. Raioane eliberate de sub ocupația teroriștilor: Velika Novoselka, Kransoarmeysk, Dobropolyie și Alexandrovka. 
 
(Teroriștii ceceni luptă pentru pravoslavnicii ruși)

VIDEO +18:

Video amator:

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *