Internațional

Franța trimite 100 de generatoare în Ucraina în urma atacurilor lansate de ruși asupra infrastructurii energetice

Franța a trimis 100 de generatoare în România pentru a fi transportate în Ucraina, informează ambasada Franței în România, transmite CNN

UE a trimis 500 de generatoare în Ucraina, din 17 țări a Uniunii Europene, a declarat pe Twitter, Protecția Civilă și Ajutorul Umanitar al UE – brațul umanitar al blocului. Acestea variază de la generatoare mici potrivite pentru funcționarea gospodăriilor mici până la altele mult mai puternice, cu capacități mai mari.

Livrarea Franței face parte din aceste 500 de unități, a confirmat ministerul și urmărește 85 de astfel de generatoare pe care Franța le-a trimis deja în Ucraina și Moldova.

„Având în vedere nevoile imense de energie din Ucraina, este nevoie de mult mai multe echipamente”, a declarat protecția civilă și ajutor umanitar al UE pe Twitter.

Începând cu 31 octombrie, Rusia a lansat atacuri masive asupra Ucrainei.

La 31 octombrie, Rusia a avariat 18 instalații din 10 regiuni ale Ucrainei într-un atac cu rachete. La 15 noiembrie, Rusia a efectuat o altă lansare masivă de rachete în trei valuri împotriva orașelor ucrainene, apoi forțele de apărare aeriană au doborât 73 din cele peste 90 de rachete de croazieră inamice, precum și 10 drone iraniene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *