Social

Fratele lui Dodon, acuzat de complicitate, a fugit din Republica Moldova

Cei doi complici ai lui Igor Dodon care au fugit de pe teritoriul Republicii Moldova după ce socialistul a fost reținut și plasat în arest la domiciliu ar fi fratele acestuia, Alexandru Dodon, dar și un fost ofițer al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS).

Precizăm că pe, 19 iulie, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, procurorul anticorupție, Petru Iarmaliuc, a declarat că două persoane vizate în calitate de complici în dosarul penal pornit pe numele lui Igor Dodon, nu se află pe teritoriul statului.

Aceștia au părăsit Republica Moldova după reținerea și plasarea socialistului în arest la domiciliu.

Sursele Deschide susțin că unul dintre cei doi complici ar fi fratele socialistului, Alexandru Dodon. Ținem să menționpăm că acesta este vizat și într-un dosar penal pornit pe faptul delapidării bunurilor întreprinderii Calea Ferată din Moldova. 

Partenerul de afaceri a lui Alexandru Dodon este Igor Ceaika, fiul fostului procuror general din Rusia, Iurie Ceaika.

Ce ține de fostul ofițer al SPPS vizat în dosarul „Dodon”, sursele noastre precizează că ar fi vorba de Ion Gazea. În perioada când Dodon ocupa fotoliul de președinte al Republica Moldova, Gazea a fost agentul desemnat de Serviciu pentru asigurarea securității socialistului. Mai mult, acesta ar fi una dintre persoanele de încredere ale lui Dodon.

Precizăm că anterior, în spațiul public a apărut informația precum că Gazea este unul dintre cei implicați în dosarul „Bahamas”. 

Mai exact, acesta ar fi beneficiat de împrumuturi prin intermediul societății „Exclusiv Media” SRL pentru finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din anul 2016.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. stalin si hitler in spate cu america
    au inventat un nou stat cu tertoriul
    furat de rusi dela romani.
    Acest conglomerat de rusofoni nu
    mai vorbesc de romania ci de acea
    esta noua gubernie stat fantoma
    MALDA HISTA .
    Hitltler stalin. Pedntru a satisface
    kremlinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *