Politică

Procuror: Doi complici ai lui Dodon ar fi fugit de pe teritoriul Republicii Moldova, după reținerea sa

Doi complici ai lui Igor Dodon, vizați în dosarul penal pornit pe numele socialistului, ar fi părăsit teritoriul țării noastre după ce acesta a fost reținut și plasat în arest la domiciliu.

Anunțul a fost făcut de procurorul anticorupție Petru Iarmaliuc, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Două persoane vizate în calitate de complici nu se află pe teritoriul R. Moldova. Au părăsit țara după reținerea și plasarea acestuia în arest la domiciliu. Acest fapt facilitează ca Igor Dodon să comită acțiuni în vederea obstrucționării anchetei în prezenta cauză penală”, a declarat acuzatorul de stat.

De asemenea, Iarmaliuc a precizat că procurorii solicită în instanță stabilirea unor noi restricții în privința lui Dodon. Mai exact, procurorul susține că prin participarea lui Dodon la diverse emisiuni televizate s-ar încerca săvârșirea unor acțiuni de natură să împiedice aflarea adevărului.

„Conform mandatului judiciar emis de către instanță, învinuitului i-au fost stabilite anumite restricții și obligații. Sub aspect de restricții a fost stabilită interzicerea de a ieși din locuință, comunicare în direct sau prin intermediul telefonului cu persoane care sunt implicate în cauza penală și primirea acestora în locuința sa, dar și interzicerea săvârșirilor acțiunilor de natură să împiedice aflarea adevărului în procesul penal. 

După părerea noastră, judecătorul de instrucție a omis să indice în mandatul judiciar o interdicție importantă și anume ce se referă la limitarea convorbirilor telefonice, recepționării și expedierii trimiterilor poștale, dar și utilizării altor mijloace de comunicare. 

Nu ne interesează comunicarea lui Igor Dodon la aspectul meteorologic sau chestiuni ce vizează viața personală, dar de a nu transmite mesaje altor persoane implicate în cauză penală, cum ar fi martori, experți, persoanelor vizate în calitate de complici care se eschivează de la organul de urmărire penală și nu se află pe teritoriul R. Moldova”, a mai declarat el.

Procurorul a menționat că nu este deranjat de faptul că Dodon vorbește cu presa: „Nu este corect să spunem că îi limităm dreptul la libera exprimare”.

Vă amintim că astăzi 20 iulie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, ar urma să se pronunțe cu privire la solicitarea procurorilor privind prelungirea măsurii de arest la domiciliu aplicate în privința lui Dodon.

Menționăm că Igor Dodon a fost reținut la data de 24 mai. Ulterior, la data de 26 mai, printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, acesta a fost plasat în arest la domiciliu. Fostul șef al statului este bănuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădare de Patrie. În dosar mai sunt vizați mama lui Dodon, soția sa, dar și cumnatul, Petru Merineanu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *