(FRUMUSEȚE) Castraveții, galbenelele fac ochii obosiți – istorie
Acestea ajută la relaxarea şi la refacerea tonusului ocular, spune Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med.
GĂLBENELE, ALBĂSTRELE ŞI FENICUL
Datorită eficienţei sale, specialistul nostru poziţionează infuzia de gălbenele pe primul loc într-un top al preparatelor din plante care relaxează ochii. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită. După ce se răceşte, se strecoară şi se aplică sub formă de comprese.
Infuzia de albăstrele are acelaşi rol. Se obţine dintr-o lingură de flori uscate la o cană de apă. După ce se lasă acoperită 20 de minute, se strecoară şi se utilizează sub formă de comprese.
Benefică este şi infuzia de fenicul. Pentru aceasta, aveţi nevoie de o lingură cu fructe la 250 ml de apă.
Doctorul Cristina Bălănescu recomandă atât aplicarea compreselor, cât şi spălăturile cu infuzie de pătlagină. Pentru a obţine infuzia de patlagină sunt necesare două linguri cu plantă la 250 ml de apă. Cu acelaşi preparat se fac şi spălăturile.
SEVĂ DE VIŢĂ-DE-VIE
Acest "ingredient" natural are dezavantajul că se adună foarte greu. Cea mai bună este cea proaspătă, strânsă primăvara când "plânge" viţa-de-vie. Dacă reuşiţi să colectaţi o cantitate mai mare de sevă, o puteţi păstra într-un recipient şi să o folosiţi ori de câte ori aveţi nevoie, sugerează specialistul nostru.
CASTRAVETELE
Cea mai la îndemână soluţie pentru ochii obosiţi rămân compresele cu apă rece, apă florală şi felii de castravete. Pentru că este bogat în apă, castravetele hidratează, astfel elimină cearcănele.
Dacă aveţi ochii umflaţi, un masaj foarte uşor este binevenit. Masajul se face cu vârful degetului arătător şi se începe de la colţul interior către colţul exterior al ochiului. Mişcările trebuie efectuate cu delicateţe pentru a nu afecta pielea sensibilă din jurul ochilor. La nevoie, se poate folosi o cremă hidratantă.
SFAT
Pentru a evita suprasolicitarea şi implicit oboseala ochilor, profitaţi la maximum de toate momentele de odihnă şi relaxare şi faceţi pauze atunci când lucraţi la calculator. Hidrataţi-vă suficient şi adoptaţi o alimentaţie sănătoasă, săracă în grăsimi şi produse de origine animală, dar bogată în fructe, legume şi cereale. Evitaţi tutunul şi alcoolul.
sursa: jurnalul.ro