Gesturi comune ce pot reprezenta jigniri în anumite țări
Atunci când faci cunoştinţă cu persoane din diferite părţi ale lumii, te afli pe un teren “minat“, deoarece fiecare are propriul mod de gândire şi pot apărea, chiar din primul moment, neînţelegeri care te pot eticheta drept pro sau anti social.
Mulţi oameni sunt familiarizaţi cu strângerea de mână, îmbrăţişările sau pupăturile chiar de la prima întâlnire, aceste metodele de salut variază însă de la ţară la ţară.
De exemplu, în Japonia, oamenii fac plecăciuni unii în faţa celorlalţi în semn de respect.
Atât în Thailanda, cât şi în India, îţi vei împreuna palmele şi vei saluta în acest mod.
În Filipine vei duce mâna la cap şi aşa vei începe o conversaţie, precizează infograficul realizat de blogul „Madame Vacances”.
Strânsul mâinii este un salut comun în întreaga lume, dar şi acesta variază în funcţie de obiceiurile zonei în care te aflii.
Ţinând cont de infografic, în Statele Unite ale Americii poţi da mâna hotărât cu americanii, fără să te îngrijorezi.
Ei bine, În Marea Britanie nu e în regulă să faci acest lucru. În Turcia, să întinzi ambele mâini cu degetele orientate în jos în timpul unui salut este un gest normal, asta în timp ce în Botswana ar trebui să întinzi ambele mâini cu degetele îndreptate în sus.
Pentru Europa continentală însă, chiar de la prima întălnire, săruturile pe obraji fac parte din salutul obişnuit. În Franţa, sărutul pe obraji este o formă de salut, însă există diferite norme regionale cu privire la cât de mulţi pupici poţi da.
În Tolouse şi Bordeaux, numărul standard de săruturi este de două în timp ce pentru Lille este de până la trei.
Şi, deşi numărul standard de pupici este de doi în Paris, v-aţi putea pupa chiar şi de trei ori pe obraz.
În Marsilia şi Montpellier, în sudul ţării, veţi oferi trei pupici în semn de salut, iar pentru Nantes în partea de vest, la o primă întâlnire veţi putea oferi chiar şi patru săruturi pe obraz.
Limbajul corpului poate influenţa de la prima întâlnire. Şi acesta diferă în funcţie de obiciurile şi de zona geografică în care te afli.
sursa: adevarul.ro