Timpul Local

Geta Burlacu, la brat cu Ion Paladi, cutreiera Parisul

De cateva zile, indragita interpreta Geta Burlacu, la brat cu la fel de indragitul interpret Ion Paladi, cutreiera strazile Parisului. Cei doi profita de turneul pe care il au, in aceste zile, in mai multe orase europene, si combina cantecul cu vizitarea mai multor locuri care fac istoria acestui continent.

Primul spectacol „european” Geta Burlacu si Ion Paladi l-au sustinut sambata trecuta la Bruxelles. A doua zi, duminica, ei au cantat pentru basarabenii care muncesc la Paris. Si in capitala belgiana, si in cea franceza, salile de spectacol au fost arhipline, desi era doar prima incercare a diasporei moldovenesti de a organiza concerte cu artisti de acasa pentru conationalii din strainatate. Si, probabil, tocmai pentru ca a fost prima incercare, au existat si mici probleme tehnice. Dar cei doi interpreti au trecut cu brio peste ele, fiind rasplatiti cu aplauze si chemari la bis – lumea chiar s-a prins in hora la un moment dat -, dar si cu invitatii la zeama si sarmale pentru a doua zi.

Dupa concertele „oficiale” urma, in mod obligatoriu, „spectacolul-bonus”, cu cantece pana in zori in casele moldovenilor, care i-au primit pe cei doi cu multa bucurie si caldura. „Am vazut multa lume cu dor de vatra, oameni cu care putem sa ne mandrim. Multi dintre cei care au fost la concert au plans cu lacrimi de bucurie si nostalgie, desi sunt, majoritatea, oameni impliniti, inconjurati de prieteni si, chiar, rudele cele mai apropiate. Cu toate acestea, nu le este indiferent ceea ce se intampla acasa si urmaresc cu sufletul la gura tot cu ce traieste Moldova de azi”, ne-a spus Geta Burlacu marti dimineata, inainte de a porni sa escaladeze Turnul Eiffel. Era ultima lor zi la Paris…

Miercuri, Geta Burlacu si Ion Paladi vor lua calea spre Italia – ca sa le aline, prin cantec, dorul de casa natala si moldovenilor de la Padova si Venetia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *