Externe

Gordon Brown, acuzat ca si-a agresat subalternii

De la preluarea mandatului, in iunie 2007, premierul britanic ar fi avut o serie de iesiri violente, printre care: lovirea unui consilier, smucirea de pe scaun a unei secretare si abuzuri verbale la adresa personalului din Downing Street 10.
Aceste incidente, care au fost negate cu vehementa de un purtator de cuvant al guvernului britanic, vor face subiectul unei carti a jurnalistului Andrew Rawnsley, intitulata " The End Of The Party" („Sfarsitul petrecerii").

Cartea va fi lansata la 1 martie, inaintea alegerilor generale ce vor avea loc in aceasta primavara, si este bazata pe sute de interviuri si conversatii confidentiale cu persoane aflate in apropierea premierului.

Downing Street neaga

"Este o prostie, nu s-a intamplat niciodata asa ceva. Jurnalistii sunt liberi sa investigheze cate povesti fanteziste doresc", a declarat un purtator de cuvant al guvernului britanic. Potrivit acuzatiilor, Gordon Brown ar fi lovit un consilier senior care i-a stat in drum cand se grabea sa plece de la cabinet pentru a ajunge la o receptie pentru demnitarii straini.

Oficialul l-ar fi interceptat cu o alta problema, ceea ce l-ar fi enervat pe Brown. Cu o alta ocazie, premierul ar fi smucit o secretara de pe scaun, pentru ca scria prea incet un memo, asezandu-se el insusi si apucandu-se de scris.
Un alt incident de acest gen s-ar fi produs intr-un hotel din SUA. Gordon Brown ar fi proferat obscenitati la adresa personalului sau, dupa ce a aflat de stirile aparute in mass-media care scrisese ca a fost "umilit" de presedintele Barack Obama, care refuzase in repetate randuri o intalnire oficiala.

Descrieri detaliate

Potrivit unui reprezentant al editurii Viking, cartea e "plina de dezvaluiri uimitoare", iar descrierile sunt detaliate.
Totusi, o sursa apropiata lui Gordon Brown a subliniat faptul ca autorul, Andre Rawnsley, este prieten cu aliati ai lui Tony Blair, cu care Gordon Brown a avut multe ciocniri.

Un fost oficial care a lucrat in trecut cu premierul britanic a declarat pentru „Daily Mail" ca acesta „striga cand se supara", dar ca nu l-a vazut niciodata lovind pe cineva.

Sursa: Adevarul

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *